Αρχική Videos Australian Open: Ανατροπή δεδομένων με τους μη εμβολιασμένους;

Australian Open: Ανατροπή δεδομένων με τους μη εμβολιασμένους;

0
Dodekanisos

Ένα έγγραφο της WTA ισχυρίζεται ότι οι μη εμβολιασμένες τενίστριες θα δώσουν τελικά κανονικά το «παρών» στο Australian Open. Ωστόσο θα πρέπει να μπουν σε καραντίνα και να κάνουν τακτικά τεστ. Γίνεται λόγος πως η απόφαση θα ισχύει και για τους άνδρες.

Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα μετέδωσε η ouest-france.fr, την είδηση έκανε γνωστή ο Ben Rothemberg, ρεπόρτερ του τένις, ο οποίος δουλεύει για τους New York Times. Σύμφωνα με το email που έλαβε από την WTA και δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, οι εμβολιασμένοι (άνδρες και γυναίκες), δεν θα χρειαστεί να μπουν σε καραντίνα κατά την άφιξή τους. Αλλά θα απολαμβάνουν απόλυτη ελευθερία κινήσεων. Στον αντίποδα, στο έγγραφο τονίζεται ότι οι όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει να περάσουν 14 ημέρες καραντίνας σε ξενοδοχείο και να προβαίνουν σε τακτικά τεστ ανίχνευσης του ιού. 

«Απευθυνόμαστε σε όλους σας για να διευκρινίσουμε ως ψευδείς και παραπλανητικές τις πληροφορίες που διαδίδονται από τρίτους. Σχετικά με τις συνθήκες που θα αντιμετωπίσουν οι αθλητές/ριες στη Μελβούρνη», ανέφερε το email. Το ποσοστό εμβολιασμού στην πολιτεία της Βικτόρια (όπου βρίσκεται η Μελβούρνη) θα φτάσει το 80% στο τέλος της εβδομάδας και το 90% τον επόμενο μήνα. Επιβεβαιώνεται, λοιπόν, ότι οι συνθήκες για τους παίκτες στο Australian Open θα βελτιωθούν σημαντικά», υπογραμμίζεται στο email. 

Τι θα συμβεί με τον Τζόκοβιτς;

Ο Τζόκοβιτς είχε εκφράσει την αντίθεσή του με τις σκέψεις περί υποχρεωτικού εμβολιασμού των αθλητών του τένις. Μάλιστα, ο Σέρβος τενίστας, είχε εμφανιστεί αβέβαιος για το αν θα συμμετάσχει στο Australian Open. Eνώ είχε αρνηθεί να αποκαλύψει εάν έχει εμβολιαστεί ή όχι κατά του κορονοϊού. Πρακτικά, σύμφωνα με το email που διέρευσε ανοίγει ο δρόμος της συμμετοχής (σ.σ. του Τζόκοβιτς), στο τουρνουά.

Δεν έχουν καθοριστεί ακόμα οι κανόνες

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί, ότι ο υπουργός Αθλητισμού της Πολιτείας της Βικτόρια, Martin Pakula, διευκρίνισε το εξής: «Οι κανόνες για τον εμβολιασμό των παικτών στο τουρνουά δεν έχουν ακόμη διευθετηθεί. Εξακολουθούμε να συζητάμε […] εάν ο κανόνας για τις Διεθνείς αφίξεις μη εμβολιασμένων θα είναι 14 ημέρες καραντίνας ή μη αποδοχής στη χώρα. Δεν πρέπει να αποφασιστεί για μόνο δύο εβδομάδες», είπε. 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments