Αρχική Αθλητικά νέα Australian Open: Ακυρώθηκε και η visa της τενίστριας Ρενάτα Βοράτσοβα!

Australian Open: Ακυρώθηκε και η visa της τενίστριας Ρενάτα Βοράτσοβα!

0
tennistonic.com
Dodekanisos

Μετά τον Νόβακ Τζόκοβιτς, η Αυστραλιανή Συνοριακή Δύναμη (ABF) ακύρωσε τη visa της Τσέχας τενίστριας Ρενάτα Βοράτσοβα. Πλέον τέθηκε και η ίδια υπό κράτηση στο ίδιο ξενοδοχείο με τον Σέρβο τενίστα.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα ΜΜΕ, Η Βοράτσοβα βρισκόταν ήδη στη Μελβούρνη για τουρνουά προετοιμασίας. Όμως όπως αποκάλυψε το ABC, Αυστραλιανή Συνοριακή Δύναμη (ABF) την μετέφερε την Πέμπτη (6/1) στο Park Hotel.

Η 38χρονη Τσέχα, περιέγραψε στην ιστοσελίδα «idnes.cz», την κατάσταση που βιώνει τις δύο τελευταίες ημέρες. 

«Έκανα ό,τι μου ζήτησαν» λέει με απόγνωση η Τσέχα τενίστρια. «Προφανώς η Αυστραλιανή Ένωση Αντισφαίρισης μας έχει παραπλανήσει, κάτι που είναι ενοχλητικό. Ήθελα να επικεντρωθώ στο τένις, όχι στη visa ή στην καραντίνα. Είναι πραγματικά παράξενο που πέρασα μια εβδομάδα εδώ, έπαιξα έναν αγώνα… Και μετά ήρθαν να με βρουν», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά. 

Σε σχετική ερώτηση όσον αφορά την ανάκριση, η ίδια απάντησε ότι: «Δεν μπορώ να πω ότι ήταν κακοί μαζί μου. Όμως δεν ήμουν καθόλου προετοιμασμένη για όλο αυτό. Ένιωσα ότι παίζω σε ταινία δράσης». 

Η έμπειρη τενίστρια, εξηγεί ότι πήρε την ιατρική εξαίρεση γιατί είχε νοσήσει με κορονοϊό πριν τα Χριστούγεννα. Υποστήριξε ότι δεν είναι κατά των εμβολίων, αλλά δεν είχε το χρόνο να εμβολιαστεί στο τέλος της χρονιάς, όπως υπολόγιζε. «Ήμουν απασχολημένη. Το σχεδίαζα για εβδομάδες μετά τη σεζόν και δυστυχώς… Λοιπόν, τώρα, δυστυχώς, κόλλησα εκείνη την στιγμή. Και δεν υπήρχε χώρος για εμβολιασμούς, γιατί επρόκειτο να πετάξω στην Αυστραλία την επόμενη εβδομάδα.

Η Βοράτσοβα έχει σκοπό να φύγει από την Αυστραλία. Όπως επισημαίνει δεν προτίθεται να κάνει έφεση στην απόφαση απέλασης. «Έχω κάποια διορατικότητα. Δεν ξέρω αν η παρουσία μου θα άλλαζε κάτι. Ελπίζω ότι ο Τζόκοβιτς να τα καταφέρει στο δικαστήριο τη Δευτέρα. Αλλά στην περίπτωσή μου, όλα θα έπαιρναν λίγες μέρες ακόμα. Δεν θέλω να χάνω χρόνο στον πολιτικό πόλεμο που γίνεται εδώ στα παρασκήνια. Νομίζω ότι οι ομοσπονδιακοί βρήκαν ένα κενό στο πρωτόκολλο της Βικτώριας λόγω του Τζόκοβιτς. Τώρα, πάλι, οι δικηγόροι του μπορούν να βρουν ένα κενό στους ομοσπονδιακούς κανονισμούς», τόνισε μεταξύ άλλων.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments