Αρχική Αθλητικά νέα Football League & Γ' Εθνική Άτυχος ο Φοίβος, άξιζε τη νίκη

Άτυχος ο Φοίβος, άξιζε τη νίκη

0
Dodekanisos

Μπορούσε αλλά δεν τα κατάφερε ο Φοίβος Κρεμαστής. Αν και ήταν πολύ καλύτερος σε όλο το δεύτερο ημίχρονο, έμεινε στο πικρό 1 – 1 με τον ΠΑΟ Βάρδας εντός έδρας και δυσκόλεψε και άλλο τη θέση του ενόψει της συνέχειας του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας. Η ομάδα του Σάββα Ορφανίδη, με βάση την απόδοση της σε ολόκληρο το δεύτερο ημίχρονο, άξιζε τους τρεις βαθμούς της νίκης οι οποίοι ήταν το ζητούμενο και σίγουρα θα του έδιναν μεγάλη ανάσα.

Στο διάστημα της επανάληψης, ο Φοίβος που έχανε με 1 – 0 από τις καθυστερήσεις του παιχνιδιού, δεν πτοήθηκε και έβαλε τη μπάλα κάτω εκδηλώνοντας συνεχώς επιθέσεις τόσο από τη δεξιά όσο και από την αριστερή πτέρυγα. Κατάφερε να κλείσει τους φιλοξενούμενους στα καρέ τους και να φθάσει γρήγορα στην ισοφάριση, ενώ η αίσθηση που δημιουργήθηκε ήταν ότι σύντομα θα μπορούσε να πετύχει και ένα δεύτερο τέρμα και να φέρει «τούμπα» το παιχνίδι. Δυστυχώς όμως για την ομάδα της Κρεμαστής, η μπάλα δεν της έκανε το χατίρι και οι ευκαιρίες που δημιουργήθηκαν μετά το 1 – 1, σπαταλήθηκαν με αποτέλεσμα το παιχνίδι να μείνει στο 1 – 1.

Σε αντίθεση με το δεύτερο ημίχρονο, στο πρώτο, ο Φοίβος δεν ήταν το ίδιο καλός και ο ΠΑΟ Βάρδας έδειχνε να πατάει καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο. Οι γηπεδούχοι υπέπεσαν σε αρκετά λάθη, κυρίως στην ανάπτυξη τους με αποτέλεσμα να μην μπορούν να βρουν τον διάδρομο προς την αντίπαλη εστία. Παράλληλα, στο διάστημα αυτό, το παιχνίδι πήγε περισσότερο στη δύναμη και σε αρκετές προσωπικές μονομαχίες.

Στο 20’ ο Ζέλιος έκανε μια σέντρα σουτ από τα αριστερά, η μπάλα πήρε μια περίεργη τροχιά, αιφνιδίασε τον Μιχαλάκη και βρήκε το αριστερό του δοκάρι.
Στο 25’ ο Γκινής βρήκε τον Γαργάλη σε θέση τετ α τετ αλλά το πλασέ του τελευταίου έστειλε τη μπάλα να περάσει ψηλά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι και να καταλήξει άουτ στη σημαντικότερη ευκαιρία για τους γηπεδούχους στο πρώτο ημίχρονο.
Στο 47’ (καθυστερήσεις ημιχρόνου), ο Καραγεωργίου ανέτρεψε τον Μικελάτο κάποια εκατοστά έξω από την μεγάλη περιοχή και ο διαιτητής που ήταν πολύ κοντά στη φάση, έδωσε φάουλ. Το εκτέλεσε ο Μπουνάς ο οποίος με αριστοτεχνικό τρόπο πέρασε τη μπάλα πάνω από το ανθρώπινο τοίχος για να κάνει έτσι το 0 – 1.
Στο 60’ ο Αρφαράς ξεχύθηκε στην αντεπίθεση και ενώ ήταν περίπου 7 μέτρα έξω από την μεγάλη περιοχή και περιτριγυρισμένος από 3 αντιπάλους, επιχείρηση ένα διαγώνιο συρτό σουτ με πολύ θράσος και έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Δημόπουλου που δεν μπόρεσε να αντιδράσει. Ήταν ένα εξαιρετικό τέρμα από το νεαρό παίκτη του Φοίβου.
Στο 64’ ο Γκινής πήρε τη μπάλα σε καλό σημείο μέσα στην περιοχή, περίπου στο ύψος του πέναλτι αλλά καθώς έχανε την ισορροπία του επιχείρησε ένα όχι και τόσο καλό σουτ με αποτέλεσμα η μπάλα να φύγει δίπλα από το αριστερό δοκάρι και να καταλήξει άουτ.
Στο 79’ μετά από σέντρα από τα αριστερά, ο Γκινής άφησε τη μπάλα να περάσει πάνω από το κεφάλι του, αυτή έφθασε στον Χατζησάββα που ήταν μόνος σε θέση τετ α τετ αλλά επιχείρησε σουτ με το …κακό πόδι, το δεξί, με αποτέλεσμα η μπάλα να πάρει ύψος και να καταλήξει άουτ. Ήταν μια κλασική ευκαιρία για τον Φοίβο για να κάνει το 2 – 1 και ενδεχομένως να πάρει και το «τρίποντο».

Διακριθέντες
Ο Αρφαράς και λόγω του γκολ που έβαλε ήταν ένας από τους καλούς παίκτες του Φοίβου ειδικά στην διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου όπου είχε τρεξίματα. Πολύ δραστήριος –κυρίως στην επανάληψη- ήταν και ο Χατζησάββας ενώ σταθερή στην άμυνα ήταν οι Παϊζάνος και Νικήτας. Φιλότιμη προσπάθεια έκανε όσο έπαιξε και ο Καραγεωργίου. Από τον ΠΑΟ Βάρδας ο Μικελάτος περνάει στην πρώτη γραμμή των διακριθέντων ενώ πολύ δραστήριος ήταν και ο Πολίτης.

Οι συνθέσεις των ομάδων:
ΦΟΙΒΟΣ: Μιχαλάκης, Καραγεωργίου (76’ Ταφάνι), Χατζησάββας, Τερζίου, Παϊζάνος, Νικήτας, Γαργάλης (84’ Μπανουσάϊ), Γκινής, Αρφαράς, Πατσίλης, Τζελάϊ (67’ Κουδούνης)
ΠΑΟ ΒΑΡΔΑΣ: Δημόπουλος, Ντάζος, Αγουρίδης (68’ Γούρμος), Δ. Νικολόπουλος, Πέκεζ, Μπουνάς, Πολίτης, Ντόμας (46’ Π. Πολίτης), Θ. Νικολόπουλος (74’ Ραμαντάνης), Μικελάτος, Ζέλιος

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments