Αρχική Videos Ατομικό “κλιματικό πάσο” πρότεινε Γερμανός ερευνητής!

Ατομικό “κλιματικό πάσο” πρότεινε Γερμανός ερευνητής!

0

Ατομικό όριο διοξειδίου του άνθρακα ζητά για κάθε πολίτη, ο Γερμανός ερευνητής Hans Joachim Schellnhuber (Γιοακίμ Σέλνχουμπερ)! Με συνέντευξη του στο περιοδικό ARD Panorama και τονίζοντας το ότι «πρέπει να μειώσουμε την υπερθέρμανση του πλανήτη», λέει πως θα ήταν καλό να μπει ένα ατομικό όριο διοξειδίου του άνθρακα και αν κάποιος χρειάζεται παραπάνω, μπορεί απλά να …το αγοράσει! Προτείνει μάλιστα ένα «κλιματικό πάσο», κάτι που υποστηρίζεται και από το κόμμα των «Πρασίνων» στη Γερμανία.

Ο ίδιος μεταξύ άλλων επεσήμανε και τα εξής:
«Κάθε πολίτης στην Γερμανία προκαλεί περίπου δέκα τόνους CO2 ετησίως. Πάνω απ ‘όλα, οι υψηλόμισθοι και οι πλούσιοι εκπέμπουν μερικές φορές έως και 100 τόνους CO₂ ανά άτομο, αλλά ορισμένοι υπερπλούσιοι θα έφταναν και τους 2.000 τόνους ετησίως. Οι τρεις τόνοι στο πλαίσιο μιας ελεύθερη κοινωνίας είναι ένας …πλανητικός δρόμος».
Δεν παρέλειψε να τονίσει πως το «κοινό καλό και το.. περιβάλλον υπερισχύουν των ατομικών δικαιωμάτων».

Ξεκάθαρα υπέρ του «κλιματικού πάσου» τάχθηκε η αντιπρόεδρος της Bundestag και πολιτικός των «Πρασίνων» Katrin Goring Eckhardt (Κάτριν Γκόρινγκ Έκχαρτ) η οποία τόνισε πως «θα πρέπει να προωθήσουμε σοβαρά την ιδέα του κλιματικού διαβατηρίου παγκοσμίως». Ωστόσο, ο ομοσπονδιακός υπουργός Οικονομικών και Προστασίας του Κλίματος, Robert Habeck (Bündnis 90/Die Grünen), απορρίπτει ένα τέτοιο ανώτατο όριο CO2 για κάθε άτομο. Ο υπουργός θα ήθελε να μειώσει την ποσότητα των αερίων του θερμοκηπίου μέσω των μέτρων που έχουν ήδη θεσπιστεί, όπως η επέκταση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας ή οι ανακαινίσεις κτιρίων. Επιπλέον, σύμφωνα με τον Habeck, τα προϊόντα που παράγονται με τρόπο επιβλαβή για το κλίμα θα έπρεπε να γίνουν πιο ακριβά ή, αν χρειαστεί, να απαγορευθούν. Είναι της γνώμης ότι οι στόχοι για την προστασία του κλίματος μπορούν να επιτευχθούν καλύτερα χωρίς «ατομικό έλεγχο του κλίματος».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments