Αρχική Videos “Ατιμώρητα τα δυτικά εγκλήματα στο Ιρακ, όμως τα ερωτήματα παραμένουν!”

“Ατιμώρητα τα δυτικά εγκλήματα στο Ιρακ, όμως τα ερωτήματα παραμένουν!”

0
TASHKENT, UZBEKISTAN - APRIL 7, 2017: Russia's Deputy Foreign Minister Vasily Nebenzya looks on at a meeting of the CIS (Commonwealth of Independent States) Council of Foreign Ministers. Alexander Shcherbak/TASS ”збекистан. “ашкент. 7 апрел€ 2017. «аместитель министра иностранных дел –‘ ¬асилий Ќебенз€ во врем€ заседани€ —овета министров иностранных дел (—ћ»ƒ). јлександр ўербак/“ј——

Ειδική αναφορά για τα όσα έχουν γίνει στο Ιρακ πριν από χρόνια και έχουν μείνει ατιμώρητα, έκανε στο συμβούλιο ασφαλείας του ΟΗΕ ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας στα Ηνωμένα Έθνη Βασίλι Νεμπένζια. Μεταξύ άλλων, χαρακτηριστικά ανέφερε και τα εξής:

 

«Υπάρχουν πολλά πράγματα σε αυτόν τον κόσμο που δεν έχουν διερευνηθεί», είπε σε συνέντευξη Τύπου. Κανείς δεν ανέλαβε πραγματική ευθύνη για τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν στο Ιράκ. Και δεν θα σας εξηγήσω σήμερα γιατί. Οι άνθρωποι είναι απασχολημένοι με άλλα πράγματα αυτές τις μέρες. Όμως τα ερωτήματα παραμένουν. Υπάρχουν τόσα πολλά εγκλήματα που διαπράχθηκαν τα οποία κάποιοι προσποιούνται ότι δεν υπάρχουν καθόλου, σαν να μην είχε συμβεί τίποτα. Αυτή είναι η υποκρισία των πολιτικών ορισμένων από τους εταίρους μας, συμπεριλαμβανομένου εδώ στο Συμβούλιο Ασφαλείας», πρόσθεσε ο Ρώσος διπλωμάτης.

Στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ στις 5 Φεβρουαρίου 2003, ο τότε υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Κόλιν Πάουελ παρουσίασε έναν δοκιμαστικό σωλήνα που περιείχε λίγη λευκή σκόνη, ισχυριζόμενος ότι ήταν δείγμα χημικών όπλων που αναπτύχθηκε στο Ιράκ. Η Ρωσία δεν θεώρησε ότι ο δοκιμαστικός σωλήνας ήταν επαρκής απόδειξη που να αποδεικνύει την παρουσία όπλων μαζικής καταστροφής στο Ιράκ. Ωστόσο, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Μεγάλη Βρετανία ξεκίνησαν στρατιωτική επιχείρηση με τις γνωστές συνέπειες.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments