Αρχική Τοπικό Δωδεκανήσου Γ' Δωδεκανήσου “Αθλέτικο”, ομάδα, φιλοσοφία, δύναμη

“Αθλέτικο”, ομάδα, φιλοσοφία, δύναμη

0
athletiko_afadou
Dodekanisos
Όπως αναφέραμε και σε χθεσινό μας ρεπορταζ ένας νέος αθλητικός σύλλογος έχει δημιουργηθεί στο χωριό της Αφάντου και είναι πανέτοιμος να συμμετέχει στα αθλητικά και πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας. Ο αθλητικός και πολιτιστικός σύλλογος “Αγ. Λουκάς” δημιουργήθηκε από ανθρώπους οι οποίοι είχαν το μεράκι του αθλητισμού μέσα τους και ήθελαν να δοθεί ένα αδιέξοδο άθλησης στην τοπική νεολαία ,σε μια εποχή που κυριαρχεί το διαδίκτυο και η καφετέρια. Είχαν όραμα να ενωθούν κάτω από μια “σημαία” που θα αντιπροσώπευε γενικά το χωριό τους πέρα από αντιπαραθέσεις και φανατισμούς. Σκοπός του συλλόγου είναι να επεκταθεί στον γενικότερο αθλητισμό αναπτύσσοντας τμήματα ποδοσφαίρου, τοξοβολίας και ποδηλασίας για αρχή. Διαρκής στόχος και επιδίωξη του νέου συλλόγου είναι η καλλιέργεια όχι μόνο των αθλητικών ικανοτήτων των νέων αθλητών, αλλά και η ανάπτυξη της προσωπικότητας και του ήθους των παιδιών μέσα από τον αθλητισμό. Αξίζει να αναφέρουμε πως για πρώτη φορά γίνεται μια τέτοια προσπάθεια στην τοπική κοινότητα της Αφάντου και πραγματικά είναι αξιοζήλευτη και αξιέπαινη.Η δημιουργία λοιπόν του “ Αθλέτικο” Αφάντου θα αποτελέσει την ποδοσφαιρική ομάδα του συλλόγου που ήρθε για να δώσει ,στο μέτρο του δυνατού, τις συμπληρωματικές τις υπηρεσίες στο χώρο του ποδοσφαίρου. Έτσι η ομάδα θα συμμετέχει φέτος για πρώτη φορά στη Γ΄κατηγορία του τοπικού πρωταθλήματος της Ε.Π.Σ.Δ. σύμφωνα με το δελτίο τύπου που εξέδωσε η διοίκηση του συλλόγου. Το δελτίου τύπου συγκεκριμένα αναφέρει :

“Ο Αθλητικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Αφάντου Αγ. Λουκάς , είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την ίδρυση του αθλητικού τμήματος ποδοσφαίρου με την ονομασία “Αθλέτικο Αφάντου” ATHLETICO AFANDOU FC”.

Το “Αθλέτικο Αφάντου” , μετά την ολοκήρωση όλων των απαραίτητων και νόμιμων διαδικασιών, θα συμμετάσχει για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου στη Γ’ κατηγορία της Ε.Π.Σ.Δ.

Σκοπός του “Αθλέτικο” είναι να αναπτύξει το άθλημα του ποδοσφαίρου και να δώσει την δυνατότητα στην νεολαία τoυ τόπου να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο και να αναδειχθεί μέσα από αυτό.

Στόχος του δε είναι να δημιουργήσει και να χτίσει μια ομάδα η οποία θα στηρίζεται πάνω στο ήθος, το σεβασμό , την αθλητική παιδεία, το “ευ αγωνίζεσθαι” και τη δημιουργικότητα.

Η ομάδα μέχρι αυτή τη στιγμή έχει στο δυναμικό της είκοσι δύο ποδοσφαιριστές και σκοπεύει να ενισχυθεί με ακόμη τέσσερις.

Ο στόχος της “Αθλέτικο” για τη νέα χρονιά είναι ξεκάθαρος και πρωταγωνιστικός. Όραμα της διοίκησης είναι η γρήγορη άνοδος της ομάδος στην Β΄κατηγορία κάτι που θα προσπαθήσουμε να καταφέρουν όλοι μαζί διοίκηση, τεχνικό τιμ, ποδοσφαιριστές, μέσα από συνεχή και σκληρή δουλειά.

Τέλος στα μελλοντικά σχέδια της “Αθλέτικο Αφάντου” είναι και η ανάπτυξη και οργάνωση τμ. Υποδομών ώστε η ομάδα να αποκτήσει μέλλον και να γίνει αυτάρκης. Ο σκοπός και φιλοσοφία των ακαδημιών θα είναι η ποιοτική εκμάθηση των βασικών αρχών του ποδοσφαίρου μέσα από ένα σύγχρονο και μεθοδικό τρόπο προπόνησης αλλά και η διαμόρφωση ενός συστήματος αξιών με έννοιες όπως αυτοπειθαρχία, ευγενής άμμιλα, ήθος , ομαδικότητα και αυτοπεποίθηση. Περισσότερο απ΄ όλα αυτά όμως θέλουν τα παιδιά  να παίξουν, να διασκεδάσουν και να αθληθούν με ασφάλεια, μακριά από μάστιγες της εποχής ώστε σαν σύλλογος να αποτελέσουν ένα ακόμη σκαλοπάτι εκπαίδευσης μετά την οικογένεια και το σχολείο

Τα χρώματα της ομάδος θα είναι Ασπρο , Μπλε , Κίτρινο και το σήμα ένα λιοντάρι που κρατάει μια μπάλα, “πάντρεμα “δύο ηγετικών στοιχείων καθώς το λιοντάρι ως γνωστόν είναι ο βασιλιας του ζωικού βασιλείου και το ποδόσφαιρο το δημοφιλέστερο άθλημα στον κόσμο.

Έδρα: Δημοτικό Γήπεδο Αφάντου

Τέλος το Δ.Σ. της “Αθλέτικο Αφάντου” είναι δεκαμελές και απαρτίζεται από ανθρώπους αξιολογους και γνώστες του χώρου. Συγκεκριμένα:
Πρόεδρος: Μοσχούς Αναστάσιος -επιχειρηματίας
Αντιπρόεδρος : Μπακίρης Παύλος – Καρδιολόγος
Γραμματέας: Δρακιού Μιχαήλ- Περιφερειακός Σύμβουλος
Ταμίας: Μπακίρης Μιλτιάδης – Ιδιωτικός Υπάλληλος
Γεν. Αρχηγός: Νικολής Θεοφάνης – Ιδιωτικός Υπάλληλος
Μέλος: Μπακίρης Βασίλειος- Οικονομολόγος
Μέλος: Μας Βίκτωρ – Δικηγόρος
Μέλος: Στελλάς Εμμανουήλ – Ελέυθερος επαγγελματίας
Μέλος: Γαμβρούδης Γεώργιος – Ξενοδόχος
Μέλος: Πουλής Ιωάννης – Εργολάβος

Αναπληρωματικά μέλη:
Νικολής Δημήτριος – Επιχειρηματίας
Καζαγκράντε Νατόλιο – Μουσικός
Πέρου Αικατερίνη – Δικηγόρος
Κάζας Παναγιώτης – Επιχειρηματίας
Βολονάκης Παντελής – Καθηγητής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
Χατζηχριστοδούλου Ιωάννης- Επιχειρηματίας
Δημήτρας Γεώργιος – Ελέυθερος Επαγγελματίας

Έφορος Υλικού ομάδος και αποδυτηρίων: Σαρίκας Μιχαήλ – Δημόσιος Υπάλληλος

Προπονητής ομάδος : Μπακίρης Γεώργιος – Τραπεζικός

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments