Αρχική Επικαιρότητα Αθήνα: Πορεία για τα εργατικά ατυχήματα με αφορμή το θάνατο του Μιρ

Αθήνα: Πορεία για τα εργατικά ατυχήματα με αφορμή το θάνατο του Μιρ

0
sveod.gr
Dodekanisos

Σε μοτοπορεία για τα εργατικά ατυχήματα/δυστυχήματα και τους αμέτρητους διανομείς που χάνουν την ζωή τους στον δρόμο εν ώρα της εργασίας θα προβεί η Συνέλευση Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλου.

«Όχι άλλο αίμα στην άσφαλτο. Ο Ανέες Μιρ ήταν ένας από εμάς» τονίζει το κάλεσμα για την αυριανή μοτοπορεία (αφετηρία Θησέως και Χαροκόπουλο, Καλλιθέα, στη 13:00).

«Ο συνάδελφος ήταν ένας ακόμη από τους χιλιάδες μετανάστες που ζουν σε ένα καθεστώς ημιπαρανομίας. Που αναγκάζονται να ζουν κυνηγημένοι χωρίς χαρτιά. Άρα και χωρίς δικαιώματα. Για το θάνατό του δε φταίει η «κακιά στιγμή». Υπάρχουν από πίσω απτοί υλικοί παράγοντες και συγκεκριμένες κρατικές και εργοδοτικές ευθύνες», τονίζει η συνέλευση.

«Ο Ανέες Μιρ πέθανε στο κυνήγι μιας καλύτερης ζωής. «Δολοφονήθηκε» στο βωμό του κέρδους. Για εμάς που έχουμε δει δικούς μας ανθρώπους να χάνονται στην άσφαλτο, που έχουμε κινδυνέψει οι ίδιοι και οι ίδιες, είναι καθήκον να μην αφήσουμε να ξεχαστεί ο θάνατός του. Το έχουμε πει και θα το λέμε πάντα. Στα εργατικά ατυχήματα/δυστυχήματα είμαστε τα θύματα του πολέμου που έχουν κηρύξει τα αφεντικά στην τάξη μας.

«Για να πάψουμε να θρηνούμε. Για να πάψουμε να σκύβουμε το κεφάλι και να καταπίνουμε το δίκιο μας, η μόνη λύση είναι η οργάνωση και ο αγώνας. Μέσα από ταξικά σωματεία και συνελεύσεις. Ο συνεχής αδιαμεσολάβητος ταξικός συνδικαλισμός βάσης. Γιατί αν δε νοιαστούμε και δεν παλέψουμε εμείς οι ίδιοι για τους εαυτούς μας δεν θα το κάνει κανείς», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ποιος ήταν ο Ανέες Μιρ

Tην Κυριακή 10 Οκτώβρη στην Καλλιθέα, στη διασταύρωση των οδών Χαροκόπου και Κρέμου είχε συμβεί ακόμα ένα τροχαίο εργατικό δυστύχημα με θύμα ένα 18χρονο διανομέα. Το μηχανάκι του είχε συγκρουστεί κάθετα με όχημα ταξί. Ο οδηγός του οποίου παραβίασε το στοπ. Ο διανομέας δεν πρόλαβε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο και είχε αφήσει την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments