Αρχική Αθλητικά νέα Αταλάντα: Από τον ΟΦΗ στον Ολυμπιακό και… η δήλωση Χοσάδα!

Αταλάντα: Από τον ΟΦΗ στον Ολυμπιακό και… η δήλωση Χοσάδα!

0
Dodekanisos

Η Αταλάντα επιστρέφει για δεύτερη φορά στην Ελλάδα 34 χρόνια μετά την τελευταία επίσκεψή της, για να αγωνιστεί κόντρα στον Ολυμπιακό στα playoffs του Europa League. Η πρώτη της επίσκεψη ήταν το σωτήριον έτος 1987 όταν και είχε αναμετρηθεί με τον ΟΦΗ. Τα ΜΜΕ της Ιταλίας γύρισαν τον χρόνο πίσω και θυμήθηκαν μία δήλωση που είχε κάνει ο τότε τερματοφύλακας του ΟΦΗ, Βαγγέλης Χοσάδας. 

Ειδικότερα, η ιστοσελίδα calcioatalanta.it γυρίζει τον χρόνο πίσω 34 χρόνια και αναφέρεται στην πρώτη επίσκεψη των «μπεργκαμάσκι» στην Ελλάδα για τα παιχνίδια με τον ΟΦΗ για την φάση των «16» του «θρυλικού» Κυπέλλου Κυπελλούχων (διοργάνωση η οποία δεν υφίσταται πλέον).

Μάλιστα το ρεπορτάζ στέκεται στο γεγονός ότι ο ΟΦΗ είχε υποδεχτεί την Αταλάντα στην Θεσσαλονίκη και το γήπεδο της «Τούμπας» και όχι στην Κρήτη και το «Γεντί Κουλέ». Συγκεκριμένα τονίζει ότι: «Στις εξέδρες της ”Τούμπας” είχαν βρεθεί 20.000 φίλαθλοι που υποστήριζαν τον ΟΦΗ. Στο γήπεδο ήταν φίλαθλοι του ΠΑΟΚ, του Άρη, ακόμα και του Ηρακλή που βρέθηκαν στο πλευρό της Ελληνικής ομάδας. Ενώ η Αταλάντα έπαιξε μπροστά σε ένα πανό που αναφερόταν στην Τσιτσιολίνα που μόλις τότε είχε εκλεγεί στην Ιταλική Βουλή. Η Αταλάντα ηττήθηκε στο πρώτο παιχνίδι με 1-0».

«Παρόλα αυτά στη ρεβάνς του Μπέργκαμο κέρδισε με 2-0 και κατάφερε να διαψεύσει τον τερματοφύλακα του ΟΦΗ Βαγγέλη Χοσάδα που είχε τονίσει σε μία δήλωσή του ότι: ”Η Αταλάντα είναι καλή ομάδα αλλά η Eυρωπαϊκή της πορεία τελειώνει εδώ”.»

Ενώ πριν καταλήξει το δημοσίευμα, θέτει με χιουμοριστικό τρόπο το εξής ερώτημα: «Άραγε τι δήλωση θα κάνει ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού Τομάς Βατσλίκ;» 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments