Αρχική Επικαιρότητα Αστυνομικοί έριξαν χημικά και νερό στους πυροσβέστες

Αστυνομικοί έριξαν χημικά και νερό στους πυροσβέστες

0
Dodekanisos

Εικόνες ντροπής εκτυλίχθηκαν στην Αθήνα, όταν αστυνομικοί έριξαν χημικά και νερό σε εποχικούς πυροσβέστες, οι οποίοι διαδήλωναν στο υπουργείο Πολιτική Προστασίας, ζητώντας την άμεση ενίσχυση του Σώματος σε έμψυχο δυναμικό, με οργανικές θέσεις. 

Βασικό αίτημά τους είναι προσλήψεις και οι μονιμοποιήσεις. Ένα αίτημα στο οποίο η κυβέρνηση, όπως φάνηκε, επέλεξε να απαντήσει με καταστολή και βία.

Όπως μετέδωσε το news247.gr, οι αστυνομικοί προχώρησαν σε ρίψη χημικών, χειροβομβίδων κρότου – λάμψης αλλά και νερού κατά των 2.000 περίπου εποχικών πυροσβεστών που συμμετείχαν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας στη, με στόχο να διαλύσουν άμεσα την κινητοποίηση. Για περίπου 20 λεπτά διακόπηκε η κυκλοφορία στη λεωφόρο Κηφισίας.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε πέντε προσαγωγές αστυνομικών. Σύμφωνα με ανάρτηση στο Twitter, έχουν συλληφθεί τέσσερις πυροσβέστες. Στο μεταξύ ο ένας έχασε το δάκτυλο του από κροτίδα όπως τόνισε ο πρόεδρος πανελλήνιου σωματείου συμβασιούχων πυροσβεστών.

Μάλιστα, την είδηση του ακρωτηριασμού επιβεβαίωσε με ανάρτηση στο Facebook, η σελίδα «Εποχικοί Πυροσβέστες». 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments