Αρχική Επικαιρότητα AstraZeneca: Αποτελεσματικό κατά του κορωνοϊού το coctail φαρμάκων

AstraZeneca: Αποτελεσματικό κατά του κορωνοϊού το coctail φαρμάκων

0
Dodekanisos

Η ευρωπαϊκή φαρμακοβιομηχανία AstraZeneca ανακοίνωσε ότι μια πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι το κοκτέιλ φαρμάκων αντισωμάτων είναι αποτελεσματικό για να κρατήσει τους ασθενείς με COVID-19 εκτός νοσοκομείων. Το σχετικό ρεπορτάζ έχει το theepochtimes.com.

Τα προκαταρκτικά αποτελέσματα της δοκιμής φάσης 3, έδειξαν ότι το φάρμακο, ένας συνδυασμός αντισώματος μακράς δράσης (LAAB), μείωσε τον κίνδυνο ανάπτυξης σοβαρής ασθένειας ή θανάτου κατά 50% σε σύγκριση με το εικονικό φάρμακο, σε άτομα που δεν χρειάστηκαν νοσηλεία και εμφάνιζαν συμπτώματα μια εβδομάδα ή λιγότερο. Το φάρμακο, AZD7442, ήταν ακόμη πιο αποτελεσματικό όταν χορηγήθηκε εντός πέντε ημερών από την εμφάνιση των συμπτωμάτων, σύμφωνα με την AstraZeneca. “Αυτά τα θετικά αποτελέσματα δείχνουν ότι μια ενδομυϊκή δόση AZD7442 θα μπορούσε να παίξει σημαντικό ρόλο στην καταπολέμηση αυτής της καταστροφικής πανδημίας”, δήλωσε ο Mene Pangalos, εκτελεστικός αντιπρόεδρος έρευνας και ανάπτυξης βιοφαρμακευτικών προϊόντων στην AstraZeneca.

Τα αποτελέσματα της πρώτης δοκιμής βασίστηκαν σε ανάλυση 822 συμμετεχόντων. Η δοκιμή περιελάμβανε 903 συμμετέχοντες, στους μισούς από τους οποίους δόθηκε εικονικό φάρμακο. Τα πλήρη αποτελέσματα θα υποβληθούν σε ιατρικό περιοδικό με αξιολόγηση από ομοτίμους και θα παρουσιαστούν σε μια επικείμενη συνάντηση, ανέφερε η εταιρεία.

“Δυστυχώς ήταν μια κοινή πορεία καθ ‘όλη τη διάρκεια της πανδημίας”, δήλωσε ο Dr. Michael Carome, διευθυντής της Ομάδας Ερευνών για την υγεία των Πολιτών. Το φάρμακο φαίνεται να μειώνει σημαντικά τις πιθανότητες ενός ασθενούς με κορωνοϊό να χρειάζεται νοσοκομειακή περίθαλψη, αλλά, όπως συμβαίνει με το αντιικό Merck, δεν δόθηκαν πολλά στοιχεία για την ασφάλεια του φαρμάκου”, είπε ο Carome. «Όπως συμβαίνει συχνά με αυτά τα δελτία τύπου, επικεντρώνονται στα πιθανά οφέλη και υποβαθμίζουν ή αποκλείουν σημαντικές πληροφορίες σχετικά με την κατανόηση του κινδύνου ανεπιθύμητων συμβάντων. Και έτσι, τελικά, αυτές οι πληροφορίες θα υποβληθούν στον FDA και θα βγουν, αλλά αυτή τη στιγμή δεν έχουμε αυτά τα δεδομένα », πρόσθεσε.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments