Αρχική Αθλητικά νέα Άλλα Σπορ ΑΣΙΑΘΡ: Ολοκληρώθηκε το σεμινάριο (pics)

ΑΣΙΑΘΡ: Ολοκληρώθηκε το σεμινάριο (pics)

0
asiathr seminario
Dodekanisos

Επιτυχημένο ήταν το σεμινάριο που διοργάνωσε στις εγκαταστάσεις του στο Ζέφυρο ο Αθλητικός Σύλλογος Ιστιοπλόων Ανοιχτής θάλασσας Ρόδου με θέμα, «Οργάνωση Σκάφους και Τακτική Αγώνων». Το παρακολούθησαν περισσότεροι από εξήντα ιστιοπλόοι, μέλη του συλλόγου. Εισηγητές ήταν ο Παναγιώτης Στρούζας και ο Λεωνίδας Πελεκανάκης. Ο Παναγιώτης Στρούζας έχει σπουδάσει Ναυπηγός – Μηχανικός και έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με μελέτες Υδροδυναμικής – Αεροδυναμικής. Από το 1986 είναι καθηγητής και Έφορος Εκπαίδευσης του Πανελλήνιου Ομίλου Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θάλασσας (ΠΟΙΑΘ). Είναι συγγραφέας του βιβλίου «Ιστιοπλοΐα & Ναυτική Τέχνη» και διαθέτει περισσότερα από 30 χρόνια εμπειρίας στην θάλασσα. Έχει λάβει μέρος σε πολλούς ιστιοπλοϊκούς αγώνες μεταξύ των οποίων και 22 Ράλλυ Αιγαίου με πολλές διακρίσεις.
Ο Λεωνίδας Πελεκανάκης είναι Ολυμπιονίκης της Ιστιοπλοΐας (6ος Ολυμπιονίκης στο Λος Άντζελες 1984) και έχει αγωνιστεί και σε άλλους Ολυμπιακούς Αγώνες κατακτώντας υψηλές θέσεις (2000, 2004). Επίσης έχει κατακτήσει χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα «Soling» το 1993 και χάλκινο μετάλλιο στα «Finn» στους Μεσογειακούς Αγώνες 1983. Υπήρξε πρωταθλητής Ελλάδος σε «Finn» και «Star».
Κατά τη διάρκεια του Σεμιναρίου έγινε παρουσίαση με την βοήθεια εποπτικού υλικού και βίντεο, του σωστού τρόπου προετοιμασίας και οργάνωσης σκάφους και πληρώματος πριν από έναν αγώνα, τρόποι προπόνησης, η διαδικασία των απαιτούμενων ελέγχων που πρέπει να γίνονται σε ένα σκάφος και πολλές μέθοδοι Τακτικής που πρέπει να εφαρμόζονται σε έναν Ιστιοπλοϊκό Αγώνα. Επίσης οι εισηγητές έλυσαν πολλές απορίες και απάντησαν σε ερωτήσεις που δέχθηκαν από όσους παρακολούθησαν το σεμινάριο.
O ΑΣΙΑΘΡ ευχαριστεί θερμά το ξενοδοχείο PLAZA HOTEL για την πολύτιμη συνδρομή του στην επιτυχή διοργάνωση του Σεμιναρίου.

{yoogallery src=[/images/stories/fotos/sezon2012_2013/alla_spor/asiathr_seminario/] width=[150] height=[150]}

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments