Αρχική Αθλητικά νέα Άλλα Σπορ ΑΣΙΑΘΡ: Έπεσε η αυλαία του αγωνιστικού προγράμματος

ΑΣΙΑΘΡ: Έπεσε η αυλαία του αγωνιστικού προγράμματος

0
asiathr4
Dodekanisos

Ολοκληρώθηκε το αγωνιστικό πρόγραμμα ιστιοπλοϊκών αγώνων για το 2013 που διοργάνωσε ο Αθλητικός Σύλλογος Ιστιοπλόων Ανοικτής Θάλασσας Ρόδου (ΑΣΙΑΘΡ). Ο τελευταίος αγώνας του έτους ήταν ο δεύτερος αγώνας του Φθινοπωρινού Κυπέλλου, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013. Στον αγώνα έλαβαν μέρος 8 ιστιοπλοϊκά σκάφη και περίπου 50 ιστιοπλόοι.
Η ένταση του ανέμου ήταν ιδιαίτερα χαμηλή το πρωί της Κυριακής και κοντά στα όρια για να μπορέσει να πραγματοποιηθεί ο αγώνας. Τελικά η Επιτροπή Αγώνα πήρε την απόφαση και οδήγησε τα σκάφη στην περιοχή του Ενυδρείου της Ρόδου. Ο Νότιος άνεμος ενισχύθηκε ελάχιστα αλλά ήταν αρκετός για να κινηθούν τα σκάφη με τα πανιά και για διεξαχθεί η ιστιοδρομία. Έτσι στις 10:50 π.μ. τα 8 σκάφη πήραν εκκίνηση έξω από το λιμάνι του Μαντρακίου και κατευθύνθηκαν νότια σε πλεύση όρτσα, περνώντας αρχικά έξω από το εμπορικό λιμάνι της πόλης και στη συνέχεια έξω από την είσοδο της νέας μαρίνας Ρόδου.
Ο άνεμος είχε μικρές αυξομειώσεις έντασης και διεύθυνσης και ο αγώνας ήταν ιδιαίτερα απαιτητικός για τους ιστιοπλόους. Οι κυβερνήτες έπρεπε να αποφεύγουν τα πολλά σημεία του στίβου στα οποία επικρατούσε σχεδόν άπνοια και να επιλέγουν να κινηθούν σε περιοχές με μεγαλύτερη ένταση ανέμου. Από την πλευρά τους τα πληρώματα των σκαφών έπρεπε να τριμάρουν συνέχεια τα πανιά τους έτσι ώστε τα σκάφη να κινούνται με τη μέγιστη δυνατή ταχύτητα.
Τελικά όλα τα σκάφη κατάφεραν να καβατζάρουν την σημαδούρα που είχε στηθεί κοντά στο ακρωτήρι Βόδι και να γυρίσουν σε πλεύση πρίμα ανοίγοντας τα πολύχρωμα μπαλόνια τους για το τελευταίο σκέλος του αγώνα. Έτσι μετά από λίγο άρχισαν να τερματίζουν έξω από την νέα μαρίνα Ρόδου, με τον αγώνα να ολοκληρώνεται λίγο μετά τις 13:00.
Παρά τον χαμηλής έντασης άνεμο, ο συναγωνισμός για άλλη μια φορά ήταν μεγάλος. Την πρώτη θέση κατέλαβε το BLUE SHARK με κυβερνήτη τον Αναστάσιο Φώτη. Δεύτερο ήταν το ESTELLA με κυβερνήτη τον Σωτήρη Κατσαρά. Την τρίτη θέση κατέλαβε το ALPHA CENTAURUS με κυβερνήτη τον Γιώργο Χριστοδούλου.
Αμέσως μετά τον τερματισμό της τελευταίας ιστιοδρομίας του 2013, σε μια όμορφη εκδήλωση πραγματοποιήθηκαν οι απονομές στους νικητές του αγώνα στο μεζεδοπωλείο ΜΠΟΕΜΙΣΣΑ που βρίσκεται στον πεζόδρομο Κωστή Παλαμά στο Μανδράκι.
Για την συνέχεια του έτους έχει προγραμματιστεί η ολοκλήρωση των εκπαιδευτικών μαθημάτων της Ιστιοπλοϊκής Σχολής που πραγματοποιείται για μια ακόμη χρονιά από τον Σύλλογο, στα πλαίσια της οποίας θα πραγματοποιηθεί το καθιερωμένο εκπαιδευτικό ταξίδι στην Σύμη, στο οποίο οι εκπαιδευόμενοι θα εξεταστούν σε όσα έχουν διδαχθεί από τους έμπειρους εκπαιδευτές τους. Το εκπαιδευτικό ταξίδι θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 30 Νοεμβρίου – 1 Δεκεμβρίου.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments