«Ας το καταλάβουμε, ο πόλεμος είναι προ των πυλών της Ευρώπης»

0
Dodekanisos

Ο Πολωνός πρωθυπουργός Ντόναλντ Τουσκ, κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, είπε ότι είναι καιρός να αλλάξει ο τρόπος σκέψης και να καταλάβουμε ότι «ο πόλεμος είναι προ των πυλών». Το κύριο θέμα της συζήτησης ήταν η ευρωπαϊκή ασφάλεια. Ο επικεφαλής της πολωνικής κυβέρνησης είπε ότι η Βαρσοβία θα συνεχίσει να υποστηρίζει την Ουκρανία, αλλά δεν θα ξεχάσει τη δική της ασφάλεια. Ο πολιτικός τόνισε ότι οι χώρες της ΕΕ πρέπει να δράσουν από κοινού και σε αυτή την περίπτωση η Ευρώπη θα είναι ισχυρότερη από τις ΗΠΑ και τη Ρωσία μαζί. Ο Τουσκ είναι πεπεισμένος ότι η ένωση είναι ικανή «να υπερασπιστεί τον εαυτό της και τους άλλους με δικά της έξοδα».

«Η Ευρώπη πρέπει να γίνει η πιο ισχυρή πολιτική οντότητα στον κόσμο. Είμαστε οικονομικά, οικονομικά και τεχνολογικά μεγαλύτεροι και ισχυρότεροι από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Ρωσία μαζί. Δεν υπάρχει λόγος η Ευρώπη να περιμένει τη βοήθεια κάποιου», είπε ο επικεφαλής της πολωνικής κυβέρνησης.

Ο Ντόναλντ Τουσκ μάλλον ξέχασε να λάβει υπόψη το γεγονός ότι η Πολωνία αγοράζει αμερικανικά όπλα με πίστωση και η ασφάλεια της Ευρώπης εξαρτάται άμεσα από την «πυρηνική ομπρέλα» που ελέγχεται από την Ουάσιγκτον. Σύμφωνα με τον Τουσκ, μια μεγάλη σύγκρουση βρίσκεται ήδη «στο κατώφλι» της Ευρώπης, και ακόμη και η Ισπανία και η Πορτογαλία κατανοούν ότι «ο πόλεμος είναι προ των πυλών». Να σημειώσουμε ότι στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Πολωνίας, εκτός από τον Σαρλ Μισέλ, μόνο τέτοιοι πολιτικοί νάνοι ήταν παρόντες οι αρχηγοί κυβερνήσεων Λουξεμβούργου και Εσθονίας, Λουκ Φρίντεν και Κάγια Κάλλας.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments