Αρχική Αθλητικά νέα Ας μας προβληματίσουν οι δηλώσεις του Καντονά

Ας μας προβληματίσουν οι δηλώσεις του Καντονά

0
Dodekanisos

Επικριτικός όσον αφορά την διεξαγωγή του Παγκόσμιου κυπέλλου στο Κατάρ εμφανίστηκε ο Ερίκ Καντόνα. Ο παλαίμαχος «θρύλος» της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ξεσπάθωσε για τις «φρικτές» συνθήκες που τυγχάνουν οι εργάτες, καθώς υπογραμμίζει ότι χιλιάδες άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους. Ενώ τονίζει ότι δεν υπάρχει καμία πιθανότητα κληρονομιάς διότι όλα γίνονται στον βωμό του κέρδους.  

Από τότε που το Κατάρ ανέλαβε να διοργανώσει το Μουντιάλ του 2022 έχει δεχτεί αμέτρητες επικρίσεις, κυρίως για τις συνθήκες εργασίας των εργαζομένων στην κατασκευή των γηπέδων. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, περίπου 6.500 άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των έργων

Ο Ερίκ Καντονά μιλώντας στην «Daily Mail», τοποθετήθηκε για τα όσα συμβαίνουν στο Κατάρ με τις δηλώσεις του να κάνουν τις τελευταίες ώρες τον γύρο του διαδικτύου. 

«Για να είμαι ειλικρινής, δεν με ενδιαφέρει καθόλου το Παγκόσμιο κύπελλο αυτό. Δεν είναι πραγματικό Μουντιάλ για εμένα. Το Κατάρ δεν είναι μια ποδοσφαιρική χώρα. Δεν είμαι εναντίον της ιδέας να φιλοξενηθεί η διοργάνωση σε μία χώρα που μπορεί να προωθηθεί και να αναπτυχθεί το ποδόσφαιρο. Όπως συνέβη σε προηγούμενες δεκαετίες με τις ΗΠΑ και με τη Νότια Αφρική. Στο Κατάρ δεν υπάρχει τίποτα, μόνο το χρήμα. Όλα γίνονται για τα λεφτά».

«Ο τρόπος που συμπεριφέρθηκαν και συμπεριφέρονται στους ανθρώπους που συμμετείχαν στην κατασκευή των γηπέδων είναι φρικτός. Χιλιάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν. Και όμως εμείς θα πάμε να γιορτάσουμε το Παγκόσμιο κύπελλο. Εγώ δεν θα το παρακολουθήσω. Καταλαβαίνω ότι το ποδόσφαιρο είναι και επιχείρηση. Αλλά πιστεύω ότι στο συγκεκριμένο μέρος δεν θα έπρεπε να δοθεί αυτή η ευκαιρία». 

Μέσα σε ελάχιστες λέξεις ο Καντονά αποκαλύπτει την «ωμή» αλήθεια γύρω από την διοργάνωση του Μουντιάλ στο Κατάρ. Οι δηλώσεις του 55χρονου πρώην ποδοσφαιριστή σίγουρα πρέπει να μας προβληματίσουν. 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments