Αρχική Αθλητικά νέα Football League & Γ' Εθνική Αρχίζει το ματς!

Αρχίζει το ματς!

0
g ethniki simata
Dodekanisos

To πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας ξεκινάει την Κυριακή. Στην μάχη της ανόδου αλλά και του υποβιβασμού ρίχνονται 15 ομάδες από διαφορετικά μέρη της Ελλάδος (Αθήνα, Πειραιάς, Κρήτη Κυκλάδες, Δωδεκάνησα) με διαφορετικούς στόχους και ιστορία. Μεταξύ αυτών και οι δύο εκπρόσωποι του Δωσεκανησιακού ποδοσφαίρου. Ο λόγος για τις ομάδες του ΑΣ Ρόδος και του ΓΑΣ Ιάλυσος. Τα «ελάφια» επιστρέφουν στις εθνικές κατηγορίες έπειτα από πολυετή απουσία, ενώ οι «τοξοβόλοι» θέλουν να επαναλάβουν την περσινή πολύ καλή πορεία τους στον 4ο όμιλο του πρωταθλήματος της Γ’ τάξης Εθνικής κατηγορίας. Το news12.gr θέλοντας να σας δώσει μια πρώτη γεύση για το τι θα παρακολουθήσετε την εφετινή σεζόν στα γήπεδα, ετοίμασε ένα αφιέρωμα με τα χαρακτηριστικά και των 15 μονομάχων και σας το παρουσιάζει, ευχόμενο σε όλο το φίλαθλο κοινό της πόλης και μη, καλή ποδοσφαιρική χρονιά.

ΦΩΤΟ-ΠΡΟΟ1)ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΉ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ:
Ίδρυση: 1927
Χρώμα: Bυσσινί-Λευκό
Έδρα: Δημοτικό Γήπεδο Νικαίας(4.361)

Προπονητής: Φώτης Θανέλλας (προηγ. Ομ. Αστέρας Βάρης)
Αντιπαλότητα: Ιωνικός Νικαίας

proo fansΗ ομάδα της Προοδευτικής είναι μία από τις ιστορικότερες του ομίλου, αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας. Εδρεύει στον Κορυδαλλό και αγωνίζεται στο Δημοτικό Γήπεδο της Νίκαιας, ονομαζόμενο και «Κλουβί». Το χρώμα του συλλόγου είναι το βυσσινί και το λευκό. Η ομάδα στην πολυετή διάρκεια της ζωής της έχει καταφέρει να κατακτήσει πρωταθλήματα Εθνικών κατηγοριών με χαρακτηριστικά παραδείγματα αυτά της Β’ Εθνικής την σεζόν 1963-1964, Γ’ Εθνικής 1989-1990 και Δ’ Εθνικής 2010-2011. Την σεζόν που ολοκληρώθηκε αγωνίστηκε στο τοπικό πρωτάθλημα της ΕΠΣΠ όπου και κέρδισε την άνοδο της στην Γ’ Εθνική. Η Προοδευτική έχει στο πλευρό της χιλιάδες πλήθος οπαδών-φιλάθλων που την ακολουθεί και μπορούμε να πούμε πως οι φίλαθλοι της είναι η τεράστια δύναμη της. Μεγάλος αντίπαλος των «βυσσινί» ο Ιωνικός Νικαίας με τον οποίο έχουν γίνει στο παρελθόν μεγάλες μάχες εντός και εκτός γηπέδων.

ethnikos logo2) ΕΘΝΙΚΟΣ Ο.Φ.Π.Φ.
Ίδρυση: 1923
Xρώμα: Μπλέ-Λευκό
Έδρα: Γήπεδο Μοσχάτου(900)
Προπονητής: Θύμιος Γεωργούλης
Αντιπαλότητα: Ολυμπιακός Πειραιώς
pinezesΟ Εθνικός Πειραιώς είναι μία από τις δύο μεγαλύτερες ομάδες που εδρεύουν στον Πειραιά. Έδρα του Εθνικού υπήρξε για πολλά χρόνια το γήπεδο του Ελληνικού το οποίο έχει ανακαταληφθεί τα τελευταία χρόνια από τους αρμόδιους με αποτέλεσμα, η τωρινή έδρα της ομάδας να βρίσκεται στο Μοσχάτο. Το γήπεδο του Μοσχάτου διαθέτει πλαστικό τάπητα ενώ οι κερκίδες του, «φιλοξενούν» 900 φίλαθλους. Το χρώμα του συλλόγου, είναι το μπλέ και το λευκό ενώ προπονητής αυτής είναι ο Θύμιος Γεωργούλης, ένας προπονητής με τεράστια πείρα στους ελληνικούς πάγκους( Λεωνίδιο, Φωστήρας, Βύζας Μεγάρων, Εθνικός Αστέρας, Αχαρναικός, Ηλυσιακός, Κόρινθος, Ηλιούπολη και Πας Γιάννινα). Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του Εθνικού αποτελεί, ένας φίλαθλος της ομάδας. Ο λόγος για τον Γίαννη Ματζουράνη, γνωστό και ως «Εθνικάρα». Ο Γιάννης Ματζουράνης γεννήθηκε το 1935 και αποτελεί μεγάλο κεφάλαιο στην ένδοξη ιστορία του συλλόγου. Για να μην μακρηγορούμε, από το 1956 έως και σήμερα, ο κ.Ματζουράνης έχει παρακολουθήσει όλους τους αγώνες (εντός και εκτός έδρας) του ποδοσφαιρικού Εθνικού. Μεγάλη διάκριση για τον σύλλογο είναι η κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος το 1933. Οι φίλαθλοι της ομάδας, είναι γνωστοί στο ευρύ κοινό ως ‘’Πινέζες Θύρα 14’’. Μεγάλος αντίπαλος είναι ο Ολυμπιακός Πειραιώς με τον οποίο υπάρχει διαμάχη για τα «πρωτεία» της πόλης.

Ionikos logo3)Α.Ο ΙΩΝΙΚΟΣ ΝΙΚΑΊΑΣ
Ίδρυση:1965
Xρώμα: Mπλέ-Λευκό
Έδρα: Δημοτικό Γήπεδο Νεάπολης(5000)
Προπονητής: Ηλίας Καλοπητάς
Αντιπαλότητα: Προοδευτική Κορυδαλλού
ionikos rangersΟ Ιωνικός όπως και η Προοδευτική είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο για την ιστορία του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Ιδρύθηκε το 1965 έπειτα από την συγχώνευση δύο ομάδων της Κοκκινιάς, την ΑΕ Νικαίας και τον Άρη Πειραιώς. Στα παλαιότερα χρονιά η Νίκαια είχε ως παράδοση την εξαγωγή ποδοσφαιρικών ταλέντων με την οποία προμηθεύονταν οι μεγάλοι σύλλογοι του Ελληνικού πρωταθλήματος (Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ). Η μεγαλύτερη στιγμή του Ιωνικού είναι η 5η θέση στον βαθμολογικό πίνακα της Α’ Εθνικής την σεζόν 1998-1999 και η είσοδος της ομάδα στα κύπελλα Ευρώπης. Την χρονιά 1999-2000 οι «κυανόλευκοι» αντιμετώπισαν την Γαλλική Ναντ για το κύπελλο ΟΥΕΦΑ από την οποία και αποκλείστηκαν με συνολικό σκορ 4-1( ήττα 1-3 στο ΟΑΚΑ και ήττα με 1-0 στην Γαλλία). Μετά από 16 χρόνια ο σύλλογος της Νίκαιας βρίσκεται στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής με προπονητή τον Ηλία Καλοπητά ο οποίος έχει διατελέσει τεχνικός και στις ομάδες του Αθηναϊκού αλλά και των Τραχώνων Αλίμου. Τα χρώματα του Ιωνικού ο οποίος αγωνίζεται στο Δημοτικό γήπεδο της Νεάπολης είναι το μπλέ και το λευκό. Μεγάλη αντίπαλος η Προοδευτική.


Agios Ierotheos logo4) Άγιος Ιερόθεος
Ίδρυση: 1955
Xρώμα: Kίτρινο- Μαύρο
Έδρα: Γήπεδο Χωράφας(600)
agios ierortheos gipedoΠροπονητής: Mαργαρίτης Χατζηαλέξης
Ο Άγιος Ιερόθεος είναι μία ομάδα από το Περιστέρι Αττικής. Αγωνίζεται στο γήπεδο της Χωράφας το οποίο χωράει 600 φιλάθλους. Τα χρώματα του συλλόγου είναι το κίτρινο και το μαύρο. Προπονητής του Άγιου Ιερόθεου είναι ο Μαργαρίτης Χατζηαλέξης ο οποίος έχει εργαστεί επίσης στις ομάδες του Ιωνικού, του Εθνικού , και της Προοδευτικής. Η ομάδα του Περιστερίου δεν έχει να επιδείξει κάποια διάκριση στις Εθνικές κατηγορίες, καθώς είναι μόλις η δεύτερη φορά που μετέχει στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.

ilisiakos logo5) Ηλυσιακός
Ίδρυση:1927
Χρώμα: Kίτρινο- Μαύρο
Έδρα: ‘’Γρηγόρης Λαμπράκης’’ Ζωγράφου
Προπονητής: Iσίδωρος Σταυριανός
stavrianos ilisiakosΟ Ηλυσιακός είναι μία σκληροτράχηλη Αθηναϊκή ομάδα που μετέχει στην κατηγορία. Ιδρύθηκε το 1927 και έχει χρώματα το κίτρινο και το μαύρο. Αγωνίζεται στο γήπεδο ‘’Γρηγόρης Λαμπράκης’’ στην περιοχή Ζωγράφου. Προπονητής του συλλόγου είναι ο πρώην τεχνικός του Αγίου Ιερόθεου Ισίδωρος Σταυριανός. Μεγάλη διάκριση στην ιστορία της ομάδας είναι η συμμετοχή της για 10 σερί αγωνιστικές χρονιές στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής (1972-1982). Το 1974 κατάφερε να πετύχει ένα ιστορικό ρεκόρ καθώς έμεινε αήττητος και στα 17 εντός έδρας παιχνίδια του πρωταθλήματος ενώ την ίδια χρονιά και συγκεκριμένα στις 21 Ιανουαρίου του 1974 πραγματοποίησε ρεκόρ προσέλευσης σε ένα παιχνίδι κόντρα στον Ολυμπιακό(25.000).

kifisia logo6) Α.Ε ΚΗΦΙΣΙΑΣ
Ίδρυση: 2012
Xρώμα: Mπλέ
Έδρα: Zυρίνειο (1050)
Προπονητής: Στέλιος Γιαννακόπουλος
Η ΑΕ Κηφισιάς είναι η πρώτη αντίπαλος του ΑΣ Ρόδος στο πρωτάθλημα. Γνωρίστηκε με το φίλαθλο κοινό της Ρόδου την προηγούμενη σεζόν καθώς την 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής της σεζόν 2015-2016 αγωνίστηκε στο Οικονομίδειο γυμναστήριο της Ιαλυσού με τον τοπικό Ιάλυσο από τον οποίο και ηττήθηκε με σκορ 1-0 με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κοιλιάρα. Αγωνίζεται στο Ζυρίνειο που βρίσκεται λίγα λεπτά μακριά από την πλατεία της Κηφισιάς. Το χρώμα του συλλόγου είναι το μπλε ενώ προπονητής του είναι ο άλλοτε μεγάλος άσσος του Ολυμπιακού και της Εθνικής ομάδας, Στέλιος Γιαννακόπουλος. Ιδρύθηκε το 2012 έπειτα από την συγχώνευση του Ελπιδοφόρου και της Α.Π.Ο Κηφισιάς. Η μεγαλύτερη στιγμή για τον σύλλογο των Βορείων προαστίων είναι η άνοδος στην Γ’ Εθνική.

thiella logo7) ΘΎΕΛΛΑ ΡΑΦΗΝΑΣ
Ίδρυση:1957
Xρώμα: Πράσινο- Μαύρο
Έδρα: Δημοτικό Γήπεδο Ραφήνας ‘’Παναγιώτης Σκουφάς’’(1000)
Προπονητής: Πέτρος Τσιγκούλης
TsigkΗ Θύελλα Ραφήνας εδρεύει στην Ραφήνα της Ανατολικής Αττικής. Αγωνίζεται στο Δημοτικό γήπεδο της Ραφήνας το οποίο μοιράζεται με την συμπολίτισσα Τριγλία. Τα χρώματα του συλλόγου είναι το πράσινο και το μαύρο ενώ προπονητής της είναι ο Πέτρος Τσιγκούλης. Η Θύελλα έχει αγωνιστεί ξανά στο νησί των ιπποτών σε μπαράζ αγώνων με τον Φοίβο Κρεμαστής αλλά και πιο πρόσφατα με τον Ιάλυσο.

sima300officialindexBTN28) ΤΡΙΓΛΙΑ ΡΑΦΗΝΑΣ
Ίδρυση:1932
Xρώμα: Kίτρινο-Μαύρο
Έδρα: Δημοτικό Γήπεδο Ραφήνας ‘’Παναγιώτης Σκουφάς’’
Προπονητής: Κώστας Ψυρόπουλος
rafina gipedoΗ Τριγλία Ραφήνας όπως και η συμπολίτισα Θύελλα αγωνίζεται στο Δημοτικό γήπεδο της Ραφήνας ‘’Παναγιώτης Σκουφάς’’ χωρητικότητας 1000 θέσεων. Το χρώμα της είναι κίτρινο και μαύρο ενώ προπονητής της είναι πρώην τεχνικός του Φωστήρα Κώστας Ψυρόπουλος. Ο προβιβασμός της στην Γ’ Εθνική είναι η μεγαλύτερη στιγμή στην ιστορία της.

aeek-inka-1-375x2509) ΑΕΕΚ ΙΝΚΑ
Ίδρυση:2009
Xρώμα: Kόκκινο-Λευκό
Έδρα: Γήπεδο Μουρνιών
Προπονητής: Γιάννης Κατσούλης
mournies inkaΗ ΑΕΕΚ ΙΝΚΑ είναι η πρώτη αντίπαλος του ΓΑΣ Ιάλυσος στο εφετινό πρωτάθλημα. Ιδρύθηκε το 2009 από μία παρέα εργαζομένων του Προμηθευτικού Καταναλωτισμού Συνεταιρισμού ΙΝ. ΚΑ Κρήτης και αγωνίστηκε στο Γ’ τοπικό. Μέσα στα πρώτα δύο χρόνια κατάφερε να ανέβει στην πρώτη τοπική κατηγορία ενώ η άνοδος της στην Γ’ Εθνική είναι το μεγαλύτερο επίτευγμα του συλλόγου. Αγωνίζεται στο γήπεδο των Μουρνιών και προπονητής της είναι ο πρώην τεχνικός της ομάδας Κ-17 του Πλατανιά Χανίων, Γίαννης Κατσούλης.
Ermis Zonianon logo10) ΕΡΜΗΣ ΖΩΝΙΑΝΩΝ
Ίδρυση: 1964
Xρώμα: Πράσινο- Μαύρο
Έδρα: ‘’ΣΑΡΆΓΕΒ0’’ (500)
Προπονητής: Γιώργος Πετράκης
petrakis zonianonO Eρμής Ζωνιανών είναι η ομάδα από το Ρέθυμνο της Κρήτης. Η μεγαλύτερη επιτυχία του συλλόγου είναι η άνοδος στην Γ’ Εθνική στην οποία μετέχει μέχρι και σήμερα. Το χρώμα της ομάδας είναι πράσινο και μαύρο ενώ προπονητής της είναι ο Γιώργος Πετράκης. Αγωνίζεται στο γήπεδο ‘’Σαράγεβο’’ του Ρεθύμνου χωρητικότητας 500 θέσεων.

Ergotelis logo11) ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ
Ίδρυση: 1929
Xρώμα: Kίτρινο- Μαύρο
Έδρα: Γήπεδο Μαρτινέγκο (1500)
Προπονητής: Γιάννης Χατζηνικολάου
Αντιπαλότητα: OΦΗ
pagkritioΟ Εργοτέλης τα τελευταία χρόνια είναι μέσα στις ομάδες που αγωνίζονται στην Ά Εθνική. Την εφετινή χρονιά θα αγωνιστεί στο γήπεδο Παγκρήτιο στο οποίο αγωνίζεται από το 2004 έως και σήμερα. Στις 20 Φεβρουαρίου του 2005 πέτυχε ρεκόρ προσέλευσης στην νίκη 2-1 επί του Ολυμπιακού όταν στο γήπεδο βρισκόταν 27.950 άτομα. Η μεγάλη έχθρα του Εργοτέλη, είναι ο συμπολίτης ΟΦΗ. Χαρακτηριστικό των δύο συλλόγων είναι πως στο πρώτο φιλικό παιχνίδι τους η αναμέτρηση διακόπηκε στο 35 λεπτό λόγω σύρραξης στον αγωνιστικό χώρο. Τα τελευταία χρόνια πάντως Εργοτέλης και ΟΦΗ έχουν πραγματοποιήσει αμοιβαίες υποχωρήσεις.

atsalenios logo12) Π.Ο ΑΤΣΑΛΕΝΙΟΣ
Ίδρυση:1951
Xρώμα: Πράσινο-Λευκό
Έδρα: Γήπεδο Ατσαλένιου (1500)
Προπονητής: Βασίλης Κρασανάκης
atsalenios opadoiΟ Ατσαλένιος είναι ακόμη μία μεγάλη ομάδα της κατηγορίας που εδρεύει στο Ηράκλειο της Κρήτης. Προπονητής της ομάδας είναι ο Βασίλης Κρασανάκη. Το γήπεδο του Ατσαλένιου έχει χωρητικότητα 1500 θέσεων. Ο σύλλογος του Ηρακλείου αναδείχθηκε πρωταθλητής Ηρακλείου την εφετινή σεζόν και θα αγωνιστεί στην Γ’ Εθνική. Το μεγαλύτερο άλμα της καριέρας του το πραγματοποίησε, την σεζόν 1964 όταν αγωνίστηκε στην Β’ Εθνική.

ialisos logo13) ΓΑΣ ΙΑΛΥΣΟΣ
Ίδρυση:1948
Xρώμα: Κόκκινο-κίτρινο
Έδρα: Oικονομίδειο Γυμναστήριο Ιαλυσού
Προπονητής: Γιώργος Σάββενας
ialisos scorpionsΟ Ιάλυσος είναι ο ένας εκ’ τον δύο εκπροσώπων της Δωδεκανήσου στις Εθνικές κατηγορίες της χώρας. Προπονητής του Ιάλυσου είναι ο νεαρός τεχνικός Γιώργος Σάββενας ενώ το γήπεδο που αγωνίζεται η ομάδα βρίσκεται στην περιοχή ‘’Τριάντα’’ της Ρόδου. Τα χρώματα του συλλόγου είναι κόκκινο και κίτρινο. Ο Ιάλυσος έχει αγωνιστεί μέχρι και την Β΄ Εθνική όπου και τερμάτισε στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, μόλις δύο βαθμούς από την δεύτερη Καλαμάτα. Την σεζόν που ολοκληρώθηκε πραγματοποίησε μία εξαιρετική χρονιά στον 4ο όμιλο της Γ’ Εθνικής κρατώντας την έδρα του αήττητη.

rodos logo14) ΑΣ ΡΟΔΟΣ
Ίδρυση:1968
Χρώμα: Πράσινο-Λευκό
Έδρα: Δημοτικό Στάδιο Ρόδου ‘’ Ο Διαγόρας’’
Προπονητής: Δημήτρης Γκάϊδας
kakia skalaO ΑΣ Ρόδος είναι ο σύλλογος ο οποίος επιστρέφει έπειτα από αρκετά χρόνια στις Εθνικές κατηγορίες. Η Ρόδος ιδρύθηκε το 1968 έπειτα από συγχώνευση του Διαγόρα, του Ροδιακού και του Δωριέα. Το χρώμα της ομάδας είναι το πράσινο και το λευκό. Ο σύλλογος αγωνίζεται στο Δημοτικό στάδιο της Ρόδου. Έχει περάσει και από το πρωτάθλημα της Ά Εθνικής την σεζόν 1978. Μεγάλος αντίπαλος της Ρόδου είναι ο Διαγόρας με τον οποίο αναμετριούνται τα τελευταία χρόνια στο τοπικό πρωτάθλημα της ΕΠΣ Δωδεκανήσου.
ΚΥΚΛΑΔΕΣ
panthiraikos logo15)ΠΑΝΘΗΡΑΙΚΟΣ
Ίδρυση:1970
Xρώμα: Μπλέ-Λευκό
Έδρα: Δημοτικό Γήπεδο Πανθηραικού
Προπονητής: Mανώλης Παπαματθαιάκης
panthiraIkos gipedoΟ Πανθηραϊκός είναι η ομάδες από τις Κυκλάδες. Εδρεύει στην πανέμορφη Σαντορίνη και αγωνίζεται στο Δημοτικό στάδιο του νησιού. Προπονητής των «μπλε» είναι ο Μανώλης Παπαματθαιάκης ενώ η άνοδος στην Γ’ Εθνική μέσο αγώνων μπαράζ(στον όμιλο της Ρόδου) είναι το μεγαλύτερο άλμα του συλλόγου καθώς μέχρι τώρα είχε συμμετάσχει επτά φορές στην Δ’ Εθνική.


Έρευνα: Αλέξανδρος Σιδερής

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments