Αρχική Στήλες Απόψεις Άρθρο – τοποθέτηση για το περιστατικό με τον Σπύρο Κόκκινο

Άρθρο – τοποθέτηση για το περιστατικό με τον Σπύρο Κόκκινο

0
Σπύρος Κόκκινος και πρώην διαιτητής και νυν παρατηρητής Ζανεττής
Dodekanisos

Την άποψη του για το πρόσφατο παιχνίδι του Απόλλωνα Καλυθιών με τον Πολύστρατο και το περιστατικό με τον Σπύρο Κόκκινο λέει μέσω επιστολής του στο news12 ο παλιός ποδοσφαιριστής του Διγενή Κοσκινού Αντώνης Διακάκης. Αναλυτικά:

«Για ποιο λόγο έπαιζαν, τι έχασαν; Κατ’ αρχήν τοποθετούμαι στο περιστατικό με την ιδιότητα του φιλάθλου θέλοντας να ρίξω μια πιο ψύχραιμη ματιά, στο πρόσφατο περιστατικό του παιχνιδιού μεταξύ Απόλλων Καλυθιών με τον Πολύστρατο και τις δηλώσεις του κ. Κόκκινου. Επειδή στο παρελθόν έχω φορέσει σαν ποδοσφαιριστής τις φανέλες και των 2 ομάδων και κάποια πράγματα όταν λέγονται ιδιαίτερα από παράγοντες, οι οποίοι υποτίθεται στοχεύουν στην καλυτέρευση και εξυγίανση του αθλήματος, πραγματικά ενοχλούν. Θα σταθώ στις δηλώσεις του κ. Κόκκινου στα σημεία που ρωτά, για ποιο λόγο έπαιζαν και τι έχασαν.

Πάντα στόχος κε Κόκκινε σε ένα αγώνα, είναι η λύτρωση, η χαρά, η νίκη, ο παράδεισος. Όμως, όπως  συμβαίνει σ’ όλους τους αγώνες, ανεξαρτήτως αθλήματος που έχουν ως στόχο την νίκη την καταξίωση και ενίοτε την ανατροπή μιας ανεπιθύμητης κατάστασης,   πάντα υπάρχει ένα κόστος. Όταν δεν επιτευχθούν οι όποιοι στόχοι, δεν ακολουθεί μια ουδέτερη κατάσταση ψυχολογικής ηρεμίας, αντίθετα μάλιστα ακολουθεί η καταδίκη, η θλίψη, η ήττα, η κόλαση. Εμείς οι άνθρωποι, οι ασχολούμενοι με το άθλημα, εξαιτίας του ποδοσφαίρου, κινούμαστε διαρκώς ανάμεσα σ’ αυτά τα δύο άκρα, γευόμενοι συναισθήματα που μόνον η ζωή μπορεί να προσφέρει.

Σ’ αυτό το σημείο βρίσκεται και το μυστικό της λατρείας τού ποδοσφαίρου και εσείς φαντάζομαι γι’ αυτό ασχολείστε, προσφέρει αληθινές συγκινήσεις, όμοιες μ’ αυτές που προσφέρει η ζωή. Η διαφορά όμως, που κάνει το ποδόσφαιρο μεγαλειώδες, είναι ότι τις μεν αρνητικές συγκινήσεις τις περιορίζει μέσα στην περιοδικότητα των ποδοσφαιρικών παιχνιδιών και των τειχών ενός γηπέδου —ελαχιστοποιώντας το κόστος τους—, τις δε θετικές τις κάνει προσιτές σε ανθρώπους που δεν θα είχαν ποτέ τη δυνατότητα να τις γευθούν μ’ άλλο τρόπο. Εκατομμύρια άνθρωποι γεύτηκαν εξαιτίας του ποδοσφαίρου συναισθήματα που η ζωή προσφέρει σε ελάχιστους. Εκατομμύρια άνθρωποι, που βιώνουν κάθε μέρα την κόλαση και την ανυποληψία, βρίσκουν την ευκαιρία, εξαιτίας του ποδοσφαίρου, να γευθούν για ελάχιστο χρόνο τη χαρά της νίκης. Άνθρωποι, που η κοινωνία φροντίζει να είναι χαμένοι πριν ακόμη γεννηθούν. Άνθρωποι, που ταπεινώνονται κάθε μέρα και κάθε ώρα, βρίσκουν την ευκαιρία να ξεχάσουν την κατάσταση που βιώνουν, βρίσκουν την ευκαιρία να υποδυθούν για ελάχιστο χρόνο τους νικητές και να μεθύσουν με τα συναισθήματα της νίκης.

Η εξυγίανση όμως του ποδοσφαίρου μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο με εξυγίανση της βάσης του, που είναι το επίπεδο των ερασιτεχνών. Το υγιές ερασιτεχνικό  γεννά τους μεγάλους παίκτες.  Το ποδόσφαιρο έχει σήμερα περισσότερο από ποτέ την ανάγκη να εξυγιανθεί, γιατί κινδυνεύει, όχι από το άσχημο θέαμα, αλλά απ’ αυτούς που έχουν αναλάβει να το “σώσουν”.

Συγχαρητήρια στην Ομάδα του Πολύστρατου για το ήθος της»

Καλή Ανάσταση,
Αντώνης  Μ.Διακάκης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments