Αρχική Videos Άρθρο κόλαφος του Bloomberg για την κυβέρνηση Μητσοτάκη!

Άρθρο κόλαφος του Bloomberg για την κυβέρνηση Μητσοτάκη!

0

Με ένα άρθρο κόλαφο για την Ελληνική κυβέρνηση, τοποθετείται το Bllomberg για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα που έγινε στα Τέμπη και στέρησε τη ζωή σε δεκάδες συμπατριώτες μας, κυρίως νεαρής ηλικίας. Ο τίτλος είναι «Τι οδήγησε στο πιο θανατηφόρο σιδηροδρομικό δυστύχημα της Ευρώπης» ενώ το κείμενο αναφέρει μεταξύ άλλων και τα εξής:

«Τα περισσότερα θύματα ήταν νεαροί φοιτητές, πολλοί από τους οποίους είχαν συγκεντρωθεί στο μπροστινό μέρος του τρένου κατά την επιστροφή τους από τριήμερες διακοπές. Η χώρα βαίνει προς εθνικές εκλογές, με τη σύγκρουση να παίζει πλέον καθοριστικό ρόλο στην έκβαση της επερχόμενης πολιτικής αναμέτρησης.

Παρ’ όλα αυτά, το μήνυμα που μεταδίδεται από τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ήταν ότι η αιτία της συντριβής ήταν «τραγικό ανθρώπινο λάθος». Αν αυτό ισχύει, επρόκειτο σίγουρα για ανθρώπινο λάθος το οποίο επετράπη να συμβεί από την κακή κατάσταση των σιδηροδρόμων της Ελλάδας… (Ο ίδιος ο Μητσοτάκης επεσήμανε τις «χρόνιες καθυστερήσεις» στην υλοποίηση σιδηροδρομικών έργων.) Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με έκθεση του Βρετανικού Γραφείου Οδικών και Σιδηροδρόμων, που δημοσιεύθηκε στις 23 Φεβρουαρίου, και η οποία βασίζεται σε στοιχεία της περιόδου 2017-2021, το ελληνικό δίκτυο εγκυμονεί τ ο υψηλότερο επίπεδο κινδύνου για τους επιβάτες στην Ευρώπη.

«Συνολικά, οι ελληνικοί σιδηρόδρομοι συγκεντρώνουν τα υψηλότερα ποσοστά κινδύνου για τους επιβάτες ανά διανυόμενα σιδηροδρομικά χιλιόμετρα, καθώς και τον υψηλότερο κίνδυνο για τους εργαζόμενους και τους ανθρώπους που ταξιδεύουν πάνω από ισόπεδες σιδηροδρομικές διαβάσεις.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments