Αρχική Videos Άρθρο – γροθιά στο στομάχι για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στο British Medical...

Άρθρο – γροθιά στο στομάχι για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στο British Medical Journal!

0
Dodekanisos

Την αντίθεση της στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού εκφράζει ομάδα επιστημόνων με άρθρο – παρέμβαση της στο Βρετανικό επιστημονικό περιοδικό British Medical Journal (BMJ), δημοσιευμένο από τις 13 Δεκεμβρίου.

Μεταξύ άλλων αναφέρονται και τα εξής:

“Ως γιατροί και επαγγελματίες υγείας, πολλοί από τους οποίους εργάζονται στο NHS, θα θέλαμε να εκφράσουμε την αντίθεσή μας στο να επιβάλλεται ο εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού για οποιαδήποτε ομάδα ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων των εργαζομένων στον τομέα της υγείας και της φροντίδας. Τα στοιχεία είναι ανεπαρκή για να δικαιολογήσουν αυτό το μέτρο, αλλά η κυβέρνηση και το Κοινοβούλιο δεν φαίνεται να ακούν. Συμφωνούμε ότι τα εμβόλια είναι αποτελεσματικά σε πολλές περιπτώσεις. Ωστόσο, υπάρχει σημαντική αβεβαιότητα σχετικά με την αποτελεσματικότητα τους κατά του κορωνοϊού, ορισμένες σοβαρές βραχυπρόθεσμες επιπλοκές και έλλειψη δεδομένων για μακροπρόθεσμες βλάβες.

Οι τυχαιοποιημένες δοκιμές των εμβολίων κατά του κορωνοϊού διήρκεσαν για πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και είχαν τη δυνατότητα να παρέχουν οριστικά στατιστικά στοιχεία για την πρόληψη των «συμπτωματικών λοιμώξεων», όχι για την πρόληψη της λοίμωξης από μόνη της, της νοσηλείας ή του θανάτου. Οι δοκιμές δεν παρείχαν επίσης δεδομένα σχετικά με το εάν τα εμβόλια μειώνουν τη μετάδοση ή όχι – πράγματα που έπρεπε να μάθουμε με τον δύσκολο τρόπο, μέσω πραγματικών στοιχείων όπως η ταχεία εξάπλωση της Delta και τώρα οι μεταλλάξεις της Omicron.

Το πιο ανησυχητικό είναι ότι η τρίτη και η τέταρτη «ενισχυτική» λήψη δεν έχουν δοκιμαστεί σε καμία τυχαιοποιημένη δοκιμή και άλλα δεδομένα σχετικά με την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια της χορήγησης περαιτέρω δόσεων είναι πενιχρά.

Όσον αφορά την ασφάλεια των εμβολίων, είναι σαφές ότι εμφανίζονται σπάνιες αλλά σοβαρές και δυνητικά θανατηφόρες ανεπιθύμητες ενέργειες, όπως θρόμβωση και μυοκαρδίτιδα, [8] και ότι χρειάστηκαν μήνες για να εντοπιστούν. Οι μακροπρόθεσμες βλάβες θα είναι δύσκολο να εντοπιστούν λόγω της μικρής διάρκειας των τυχαιοποιημένων δοκιμών και θα γίνουν εμφανείς μόνο τα επόμενα χρόνια.”

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments