Αρχική Videos Άρση της ασυλίας και της Μαρίας Σπυράκη ζητάει ο Ευρωπαίος Εισαγγελέας

Άρση της ασυλίας και της Μαρίας Σπυράκη ζητάει ο Ευρωπαίος Εισαγγελέας

0

Άρση της ασυλίας όχι μόνο για την Εύα Καϊλή αλλά και για την Ευρωβουλευτή της ΝΔ Μαρία Σπυράκη, ζητάει η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης. Και αυτό διότι όπως ανακοινώθηκε, υπάρχουν υποψίες για απάτη σε βάρος του προϋπολογισμού της ΕΕ, σε σχέση με τη διαχείριση της κοινοβουλευτικής αποζημίωσης, και ιδίως όσον αφορά την αμοιβή των διαπιστευμένων κοινοβουλευτικών βοηθών.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:
«Σήμερα, σύμφωνα με τις διαδικασίες που προβλέπονται από το δίκαιο της Ένωσης, ο Ευρωπαίος Γενικός Εισαγγελέας ζήτησε την άρση της ασυλίας της κ. Εύας Καϊλή, βουλευτή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, και της κ. Μαρίας Σπυράκη, βουλευτή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Βάσει ερευνητικής έκθεσης που έλαβε από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF), υπάρχουν υπόνοιες απάτης εις βάρος του προϋπολογισμού της ΕΕ, σε σχέση με τη διαχείριση της βουλευτικής αποζημίωσης, και ιδίως όσον αφορά τις αποδοχές των διαπιστευμένων κοινοβουλευτικών βοηθών».

Σε δήλωση που έκανε η Μαρία Σπυράκη, αναφέρει τα εξής:
«Ευχαρίστως αποδέχομαι το αίτημα άρσης της ασυλίας μου προκειμένου να διαφανεί ότι δεν έχω ούτε ένα ευρώ οικονομική διαφορά με το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο. Το θέμα αφορά το επίδομα αλλοδαπής πρώην συνεργάτη μου ο οποίος αντιμετώπισε σοβαρό προσωπικό πρόβλημα και είχε ορισμένες απουσίες από τον χώρο συνεδριάσεων του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου. Δεν έχω καμία σχέση με το qatagate, δεν έχω καμία σχέση με οποιαδήποτε άλλη υπόθεση».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments