Αρχική Αθλητικά νέα Άρσεναλ: Το μικρότερο σε ηλικία μεταγραφικό της απόκτημα είναι 5 ετών!

Άρσεναλ: Το μικρότερο σε ηλικία μεταγραφικό της απόκτημα είναι 5 ετών!

0
Image: @zaynalisalman)
Dodekanisos

Η Άρσεναλ απέδειξε ότι δεν είναι ποτέ… νωρίς για να εντοπιστεί ένα ταλέντο, ακόμη κι αν αυτό πηγαίνει ακόμα… νηπιαγωγείο!

Ειδικότερα, o σύλλογος του Λονδίνου πριν από λίγο καιρό υπέγραψε τον μόλις πέντε ετών Zayn Ali Salman. Πρόκειται για το μικρότερο μεταγραφικό απόκτημα στην ιστορία των ακαδημιών της Άρσεναλ. Ο μικρός Zayn ήταν τεσσάρων ετών όταν εντοπίστηκε από τους «κανονιέρηδες». Μάλιστα, αγωνιζόταν στην First Touch Football Academy, η οποία όπως λέει και το όνομά της είναι μια ακαδημία ποδοσφαίρου για πολύ μικρά παιδιά.

Ο Zayn έχει αποδείξει το ταλέντο του εδώ και μερικούς μήνες, και έχει κλέψει τις εντυπώσεις από διάφορους scouters. Ο τρόπος που χειρίζεται την μπάλα και που σκοράρει έχει κάνει τους προπονητές και τους συνεργάτες του να τον φωνάζουν νέο Λιονέλ Μέσι!

Ο παλιός του προπονητής Austin Schofield τόνισε στο BBC News: «Τον εντάξαμε με παιδιά της ηλικίας του, αλλά ήταν καλύτερος από όλους. Ήταν γρηγορότερος και μπορούσε να σκοράρει και να πασάρει καλύτερα από τον καθένα. Οπότε μίλησα με τον πατέρα του και του πρότεινα να αγωνιστεί ο Zayn με μεγαλύτερους. – ”Γιατί όχι”; Μου απάντησε». Οπότε και ανέβηκε επίπεδο για να παίζει με παιδιά ηλικίας έξι και επτά ετών. 

Παρόλα αυτά, αξίζει να σημειωθεί ότι ο Zayn ναι μεν προπονείται στις ακαδημίες της Άρσεναλ. Ωστόσο δεν είναι επίσημο μέλος, καθώς δεν έχει υπογράψει συμβόλαιο γιατί πολύ απλά είναι μόλις πέντε ετών! Οπότε προς το παρόν συμμετέχει στο Κέντρο Ανάπτυξης των «κανονιέρηδων». 

Σε φωτογραφία με τον Per Mertesacker, παλαίμαχο ποδοσφαιριστή της Άρσεναλ και νυν προπονητή

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments