Αρχική Videos Αρνήθηκε για δεύτερη φορά να καταθέσει ο Μπουρλά

Αρνήθηκε για δεύτερη φορά να καταθέσει ο Μπουρλά

0

Αρνήθηκε για δεύτερη φορά να καταθέσει ενώπιον της Ειδικής Ευρωπαϊκής Επιτροπής Κορωνοϊού ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά. Η υπόθεση αφορά την έρευνα που γίνεται για την αγορά των εμβολίων από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο Μπουρλά με επιστολή του στην οποία αναφέρεται το Politico  τονίζει τα εξής:



«Από την ακρόαση του Οκτωβρίου αναφορικά με τον κορωνοϊό, δεν έχουμε περισσότερες πληροφορίες να μοιραστούμε με την Επιτροπή, οπότε με σεβασμό απορρίπτουμε την πρόσκληση να επανεξετάσουμε αυτά τα θέματα».

Υπενθυμίζουμε ότι ο Μπουρλά δεν κατέθεσε ενώπιον της επιτροπής τον Οκτώβριο, όπου πολλά διαδικτυακά Μέσα Ενημέρωσης ανέφεραν ότι αναμενόταν να αντιμετωπίσει δύσκολες ερωτήσεις σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο έγιναν οι συμφωνίες για τα εμβόλια. Υπάρχει μια έκθεση ελέγχου που δημιουργεί αρκετά ερωτηματικά και αφήνει υπόνοιες για τις επαφές που είχε ο ίδιος με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν που προηγήθηκαν της σύμβασης εμβολίων αξίας πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ. Στις 14 Οκτωβρίου, η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία επιβεβαίωσε ότι διεξήγαγε έρευνα για τις αγορές εμβολίων της ΕΕ για τον COVID, αλλά δεν έχει ακόμη διευκρινίσει ποιος ερευνάται ή ποιες από τις συμβάσεις εμβολίων της ΕΕ βρίσκονται υπό έλεγχο.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments