Αρχική Αθλητικά νέα Άρης: Ο αφελληνισμός του έμψυχου δυναμικού και η απουσία σχεδίου

Άρης: Ο αφελληνισμός του έμψυχου δυναμικού και η απουσία σχεδίου

0
Dodekanisos

Πριν από λίγες ημέρες ο ΠΑΣ Γιάννινα σημείωσε μία ιστορικών διαστάσεων νίκη επί του Άρη στο «Κλ. Βικελίδης». Ο «Άγιαξ της Ηπείρου» νίκησε 5-0, σε μία νίκη που συνιστά τη μεγαλύτερη επικράτηση στην ιστορία του ΠΑΣ και ταυτόχρονα την πιο βαριά εντός έδρας ήττα των «κιτρινόμαυρων».

Ο Γιάννης Βένος είναι παλαίμαχος Έλληνας ποδοσφαιριστής και ζωντανός «θρύλος» του Άρη. Αγωνίστηκε κυρίως ως μέσος, ενίοτε ως στόπερ, καθώς και σε όλες σχεδόν τις θέσεις της άμυνας, του κέντρου και της επίθεσης. Ανάλογα με τις ανάγκες που είχε η ομάδα του. 

Τα «έπη» κόντρα σε Περούτζια και Μπενφίκα

Την χρονιά 1979-80 ο Άρης είχε μία εκπληκτική πορεία στο UEFA Cup (νυν Europa League). Μία πορεία που είχε ανακοπεί στην φάση των «16», από την άλλοτε κραταιά δύναμη του Γαλλικού ποδοσφαίρου, την Σεντ Ετιέν.

Ο Γιάννης Βένος είχε αγωνιστεί βασικός σε όλα τα παιχνίδια του Άρη. Τόσο στους «θριάμβους» κόντρα σε Μπενφίκα και Περούτζια όσο και στα ματς με την Σεντ Ετιέν. Στις τότε ενδεκάδες του Άρη, συναντάει κανείς 10 Έλληνες και μόλις έναν ξένο (τον Δανό επιθετικό Ole Skouboe). 

Ο άλλοτε αμυντικός του Άρη ήταν φιλοξενούμενος στην εκπομπή «Ντουμ Σπίρο Γκολ» της «ΕΡΑ-ΣΠΟΡ». Όταν κλήθηκε να εξηγήσει το βαρύ 0-5 τόνισε: «Δυστυχώς ο τωρινός Άρης λειτουργεί χωρίς σχέδιο! Ο τωρινός προπονητής του είναι καλός, αλλά τόσο ο ίδιος όσο και οι διοικούντες οφείλουν να έχουν στον σχεδιασμό τους και καλούς Έλληνες παίκτες…

Ο αφελληνισμός του έμψυχου δυναμικού είναι η κυριότερη αιτία παρόμοιων εμφανίσεων. Οι ξένοι παίκτες πάντα υπήρχαν, αλλά δίπλα σε καλούς Έλληνες που θεωρούσαν τον Άρη δική τους ομάδα! Υπήρχαν καλοί Έλληνες παίκτες ως το φετινό καλοκαίρι αλλά ο Άρης τους έδιωξε…

Ο αμυντικός Μπακαλιάνης που τον έδωσε στην δεύτερη ομάδα του Ολυμπιακού. Ο επίσης αμυντικός Ασλανίδης που βρέθηκε στον Ολυμπιακό Βόλου, όπως και ο μέσος Μπακουτσής… Νέα, 19χρονα, 20χρονα παιδιά με ικανότητες, που ήταν έτοιμα να μπουν στην πρώτη ομάδα και να προσφέρουν! Οφείλουν να σκεφθούν αλλιώς, δημιουργικά, οι υπεύθυνοι του Άρη. Δεν έχω διάθεση να κάνω υποδείξεις. Αλλά λέω αυτό που ενοχλεί όσους θυμόμαστε τον Άρη ακμαίο, με λίγους καλούς ξένους και Έλληνες, που τον νιώθαμε δική μας ομάδα!». 

Με πληροφορίες από την ιστοσελίδα: «Η Εφημερίδα των Συντακτών».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments