Αρχική Αθλητικά νέα Άλλα Σπορ Άρεσε το Διεθνές τουρνουά squash

Άρεσε το Διεθνές τουρνουά squash

0
Dodekanisos

Τις εντυπώσεις “έκλεψε” για ένα ακόμα καλοκαίρι το Διεθνές τουρνουά squash που διοργάνωσε ο Ροδιακός Όμιλος Τοιχοσφαίρισης στο ξενοδοχείο Sheraton υπό την αιγίδα της Πανελλήνιας Ένωσης Φίλων του αθλήματος. Μεγάλοι αστέρες του Παγκοσμίου squash, παίκτες PSA, έδωσαν και πάλι το παρών στο “σμαραγδένιο νησί” και μαγνήτισαν το ενδιαφέρον τόσο των υπόλοιπων συμμετεχόντων όσο και του κόσμου του νησιού. Μεγάλος νικητής στο ταμπλό των επαγγελματιών ήταν ο Νεοζηλανδός Paul Coll, Νο 5 στον κόσμο. Επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί και στον «μεγάλο» τελικό της διοργάνωσης επικράτησε με 2 – 0 σετ του Αιγύπτιου Zahed Salem (No 14 στον κόσμο). Ήταν ένα πολύ δυνατό παιχνίδι που πρόσφερε πολλές συγκινήσεις στον αρκετό κόσμο που το παρακολούθησε. Την 3η θέση κατέκτησε ο Βρετανός Chris Simpson (Νο 42) ο οποίος στον «μικρό» τελικό επικράτησε του συμπατριώτη του Tom Richards (No 22 στον κόσμο) με 2 – 1 (4 – 11, 11 – 5, 11 – 9). Στις γυναίκες, η Βελγίδα Nele Gilis (Νο 19 στον κόσμο) επιβεβαίωσε όλα τα προγνωστικά και κατέκτησε την 1η θέση κερδίζοντας την Ελβετίδα Cindy Merlo (No 76 στον κόσμο) με 2 – 1.
Στην κατηγορία Α1 Ανδρών, την πρωτιά κατέκτησε ο Ισραηλινός Daniel Poleshchuk, νικώντας στον τελικό τον Βρετανό Joseph White με 3 – 0 (11 – 6, 11 – 8, 11 – 8). Στον τελικό της παρηγοριάς, ο Τούρκος Ergin Yorukoglu κέρδισε τον Ισραηλινό Dovi Haruzi με 3 – 1 (11 – 9, 11 – 8, 6 – 11, 11 – 7) και έτσι πήρε την 3η θέση.
Στην Α2 κατηγορία των ανδρών, ο επίσης Ισραηλινός Ben Rober Korchia, επικράτησε του “δικού μας”, από τον Ροδιακό Όμιλο Τοιχοσφαίρισης Chris Seitis με 3 – 0 (11 – 1, 11 – 2, 11 – 6) και πήρε την πρωτιά ενώ στον τελικό των “plates” επικράτησε ο πρόεδρος του Ομίλου της Ρόδου Χάρης Λουκαράς ο οποίος νίκησε τον Πατρινό Απόστολο Βανταράκη.
Ροδίτικο …εμφύλιο είχαμε στην Β’ Κατηγορία των ανδρών όπου ο Γιώργος Αγγούριας νίκησε τον Μανώλη Παπαδημήτρη με 3 – 2 μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι όπως φαίνεται και από τα games τα οποία ήταν 11 – 8, 4 – 11, 12 – 10, 8 – 11, 11 – 4.
Στην κατηγορία Κ19 αγοριών, νικητής ήταν ο Φάνης Ανδρικόπουλος από την Πάτρα. Όσον αφορά την κατηγορία Κ19 κοριτσιών, την 1η θέση πήρε η Βουλγάρα Kalina Tsoneva.
Οι απονομές των επάθλων, πραγματοποιήθηκαν στον 7ο όροφο του ξενοδοχείου Sheraton παρουσία του διευθυντή Γρηγόρη Λιασίδη ο οποίος τόνισε πως το Sheraton και ο ίδιος πάντοτε θα στηρίζουν το Ροδιακό Όμιλο Αντισφαίρισης. Σε έναν πολύ όμορφο εξωτερικό χώρο (με θέα το απέραντο γαλάζιο), οι νικητές πήραν τα τρόπαια τους και τα αναμνηστικά τους δώρα.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments