Αρχική Επικαιρότητα Διάφορα Άρεσε η Εθνική Παίδων

Άρεσε η Εθνική Παίδων

0
ethniki_paidon2
Dodekanisos
Δεν ανέδειξε νικητή το πρώτο φιλικό παιχνίδι της εθνικής ομάδας Παίδων με την αντίστοιχη της Νορβηγίας, που διεξήχθη στο κατάμεστο από οικογένειες και μικρά παιδιά «Οικονομίδειο» γήπεδο Ιαλυσού. Οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 2-2 σε ένα όμορφο παιχνίδι, με δυνατές μονομαχίες και ωραίες προσπάθειες των ποδοσφαιριστών, οι οποίοι λειτούργησαν άψογα σε ποδοσφαιρικά πλαίσια, προσφέροντας ταυτόχρονα και θέαμα στους μικρούς φίλους του ποδοσφαίρου που παρακολούθησαν τον αγώνα.
Οι Έλληνες παίκτες ανέλαβαν από νωρίς τον έλεγχο του αγώνα και με κινητήριο «μοχλό» τον κινητικότατο Μαυρία προσπάθησαν να δημιουργήσουν φάσεις μπροστά στα καρέ των Νορβηγών. Και θα μπορούσαν να τα καταφέρουν αν σε κάποιες περιπτώσεις οι επιθετικοί της Ελλάδας ήταν πιο ψύχραιμοι και δεν προσπαθούσαν για το εξεζητημένο. Από την πλευρά τους, οι Νορβηγοί  έκλειναν γρήγορα τους χώρους και έδειχναν να μην απειλούνται ιδιαίτερα από τους Έλληνες ποδοσφαιριστές και μάλιστα ήταν αυτοί που άνοιξαν το σκορ στο 33΄. Ο Σελνάες εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά ο Καπίνος έκανε άστοχη έξοδο και η μπάλα κατευθύνθηκε στα δίχτυα για το 0-1.
Η αντίδραση των Ελλήνων παικτών δεν άργησε να έρθει και στην επανάληψη ήρθε η ισοφάριση, πάλι από στημένη φάση. Ο Μαυρίας εκτέλεσε το κόρνερ στο δεύτερο δοκάρι και ο επερχόμενος Βοσνακίδης με κεφαλιά την έστειλε στα δίχτυα στο 55’
Η αντεπίθεση των Ελλήνων παικτών συνεχίστηκε και στο 63΄ πήραν το προβάδισμα. ΙΟ Μαυρίας με καταπληκτική ατομική ενέργεια, πήρε τη μπάλα στο κέντρο του γηπέδου, έκανε την «κούρσα» και από το ύψος της μεγάλης περιοχής έκανε το πλασέ , «εκτελώντας»  τον Οβρετβέιτ για το 2-1.
Δέκα λεπτά αργότερα όμως οι Νορβηγοί ισοφάρισαν σε 2-2, με το Μπερίσα να πλασάρει εύστοχα τον Καπίνο από το ύψος της μεγάλης περιοχής.
Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Κυρίτσης με βοηθούς του Πλακογιάννη και Διαμαντέα.
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Ελλάδα (Θεόδωρος Παχατουρίδης): Καπίνος, Καραγκούνης (80΄ Παπουτσογιανόπουλος), Δημακάκος (62΄ Συμεωνίδης), Βοσνακίδης (80΄ Δημητρίου), Καντούτσης, Σιόπης, Μαυρίας (69΄ Δεμιρτζόγλου), Ανδρεόπουλος, Γιαννίτσανης (69΄ Βαλκάνος), Αναστασόπουλος (68΄ Ιωαννίδης), Μουζακίτης (80΄ Διβανές)
Νορβηγία (Όιβιντ Νίλσεν): Οβρετβέιτ, Χαραλτσέιντ, Γκρόγκααρντ, Έρλιεν Φούρου, Σκόγκεν Κάλβε (68΄ Αχμάντι), Ρόννινγκ Όβενσταντ (55΄ Κάλλεβικ), Ομολιουάνφο, Σελνάες, Μπερίσα, Χοϊμπράτεν, Κάκα
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments