Αρχική Videos Αρχίζει και μπαίνει φόρος για το διοξείδιο του άνθρακα στα ταξίδια

Αρχίζει και μπαίνει φόρος για το διοξείδιο του άνθρακα στα ταξίδια

0
Dodekanisos

Η Wizz-Air εισάγει φόρο στο διοξείδιο του άνθρακα που πληρώνουν οι επιβάτες αγοράζοντας αεροπορικά εισιτήρια! Όπως ανακοινώθηκε, η Wizz Air ξεκίνησε ένα νέο πρόγραμμα αντιστάθμισης άνθρακα, σε συμφωνία με άλλες αεροπορικές εταιρείες σε όλο τον κόσμο. Η νέα υπηρεσία επιτρέπει στους ταξιδιώτες να εισάγουν λεπτομέρειες της πτήσης τους, να λαμβάνουν αποτύπωμα άνθρακα και να αντισταθμίζουν τα έξοδα. Στη συνέχεια, τα κεφάλαια πηγαίνουν σε δύο πιστοποιημένα έργα μείωσης του άνθρακα.

Το θέμα του διοξειδίου του άνθρακα είναι φανερά ότι αρχίζει και συζητιέται όλο και πιο έντονα το τελευταίο διάστημα με τις αεροπορικές εταιρείες να μιλάνε για υψηλές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα που προκύπτουν από τις πτήσεις. Βλέπουν μάλιστα την επιλογή φόρου ως μια μοναδική επιλογή που επιτρέπει στις αεροπορικές εταιρείες να μειώσουν τις περιβαλλοντικές τους επιπτώσεις, αναγκάζοντας τους επιβάτες να πληρώνουν λίγο περισσότερα χρήματα από ό,τι θα είχαν χωρίς αυτόν τον τύπο φόρου.

Για μια υποθετική κράτηση μετ’ επιστροφής από το Λονδίνο Λούτον στην Αθήνα, με τιμή 49,98 €), η χρέωση άνθρακα είναι 6,74 € (8,2 $) με τη Wizz Air. Αυτός ο αριθμός θα αντισταθμίσει τις εκπομπές CO2 των 784 kg σε δύο πτήσεις διάρκειας τριάμισι ωρών. Αυτό είναι σχεδόν το 14% της αξίας του εισιτηρίου, δραστικά περισσότερο από τα αντισταθμιστικά τέλη ανταγωνιστών όπως η Ryanair (που χρεώνουν 2 $ ανά πτήση).

«Προσπαθούμε να είμαστε η πιο πράσινη αεροπορική εταιρεία, καθώς εργαζόμαστε σκληρά για να μειώνουμε συνεχώς τις επιπτώσεις μας στο περιβάλλον. Μέσα από ένα ευρύ φάσμα πρωτοβουλιών βιωσιμότητας, είμαστε περήφανοι που έχουμε ήδη ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά εκπομπών στην ευρωπαϊκή αεροπορική βιομηχανία», δήλωσε χαρακτηριστικά εκπρόσωπος της εταιρείας.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments