Αρχική Αθλητικά νέα Άλλα Σπορ Αρχίζει αύριο το Περιφερειακό πρωτάθλημα Optimist και Laser

Αρχίζει αύριο το Περιφερειακό πρωτάθλημα Optimist και Laser

0
Dodekanisos

Από τις 23 έως τις 25 Μαρτίου, θα διεξαχθεί στη Ρόδο το Περιφερειακό Πρωτάθλημα Νήσων Αιγαίου & Κρήτης για σκάφη Optimist & Laser 4,7 με τη συμμετοχή 200 ατόμων, αθλητών, προπονητών και επιτροπών.

Υπολογίζεται ότι θα συμμετάσχουν περίπου 200 αθλητές με τους προπονητές τους και τις επιτροπές διεξαγωγής των αγώνων με τους κριτές. Οι συμμετοχές θα είναι από τους εξής Ναυτικούς Ομίλους: Ρόδου, Άνδρου, Σύρου, Κω, Πάρου, Σάμου, Αντίπαρου, Μήλου, Σαντορίνης, Χίου και Κρήτης.

Ο συγκεκριμένος αγώνας αποτελεί ένα σκαλοπάτι για τους Αθλητές των Ναυτικών Ομίλων να διακριθούν και να τους δοθεί η δυνατότητα να λάβουν μέρος στους αγώνες πρόκρισης για την Εθνική Ομάδα των κατηγοριών τους αλλά και στους Πανελλήνιους Αγώνες.

Οι εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Ρόδου, ο εξοπλισμός, ο περιβάλλων χώρος με την ύπαρξη πάρκινγκ για οχήματα, τρέιλερ και σκάφη, η ευκολία για καθέλκυση και ανέλκυση των σκαφών στο νερό καθώς και η εύκολη πρόσβαση στο νησί, τοποθετούν τον σύλλογο ως τον ιδανικό χώρο διεξαγωγής αγώνων, με προϋποθέσεις μελλοντικής συνεργασίας σε Διεθνείς διοργανώσεις, όπως Βαλκανικούς, Πανευρωπαϊκούς αλλά και Παγκόσμιους σημαντικούς αγώνες.

Ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος σε θέματα αθλητισμού Δωδεκανήσου Νίκος Νικολής, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ούσα αρωγός και συνδιοργανώτρια σε περιφερειακά και πανελλήνια πρωταθλήματα Ιστιοπλοΐας, έχει ανοίξει άλλο ένα κεφάλαιο στην θεματολογία του προσφερόμενου σημαντικού τουριστικού προϊόντος που ονομάζεται αθλητικός τουρισμός.
Η Ρόδος, ιδιαίτερα λόγω της δυνατότητάς της να διαθέτει σκάφη στους συμμετέχοντες μειώνοντας σημαντικά το κόστος συμμετοχής των ενδιαφερομένων αθλητών τόσο των ομίλων όσο και του εξωτερικού, δίνει την δυνατότητα στους αθλητές της περιφέρειάς μας να δείξουν τις δυνατότητές τους, διεκδικώντας θέσεις στις εθνικές ομάδες αλλά και άλλες διακρίσεις γενικότερα, που έχουν βάλει στόχο και για το οποίο τόσο πολύ δουλεύουν όλοι οι Ιστιοπλοϊκοί Όμιλοί μας κάτω από πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες στην θάλασσα όπου είναι η ζωή τους».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments