Αρχική Αθλητικά νέα Άλλα Σπορ Άρχισε στη Ρόδο το 2ο Φεστιβάλ Σκακιού με τρεις διοργανώσεις

Άρχισε στη Ρόδο το 2ο Φεστιβάλ Σκακιού με τρεις διοργανώσεις

0
Dodekanisos

Ξεκίνησε χθες στο ξενοδοχείο Ρόδος Παλάς της Ρόδου, το 2ο Φεστιβάλ Σκακιού  που περιλαμβάνει τρεις παγκόσμιες διοργανώσεις. Την Ολυμπιάδα Σκακιού Τυφλών το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σύνθεσης και Επίλυσης Σακιστικών Προβλημάτων και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ερασιτεχνών U-1700 U-2000 και U-2300.

Η τελετή έναρξης έγινε στην κεντρική αίθουσα του ξενοδοχείου παρουσία πλήθους αθλητών και συνοδών και από τα τρία Πρωταθλήματα και το παρόν έδωσαν οι Βουλευτές Δωδεκανήσου κκ Ιωάννης Παππάς και Εμμανουήλ Κόνσολας, Ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης, Ο Αντιπεριφερειάρχης για θέματα Αθλητισμού κ. Νίκος Νικολής, ο Πρόεδρος του ΔΟΠΑΡ κ. Αλέξανδρος Κολιάδης η Πρόεδρος του Τμήματος Μεσογειακών Σπουδών κ. Αικατερίνη Φραντζή, Ο Δντής της Δευτεροβάθμιας κ. Ιωάννης Παπαδομαρκάκης. Οι βουλευτές κκ Βασίλειος Υψηλάντης, η κα Μίκα Ιατρίδη και Νεκτάριος Σαντορινιός όπως και ο Περιφερειάρχης λόγω υποχρεώσεων δεν κατέστη δυνατό να παραβρεθούν και απέστειλαν χαιρετισμό όπου συγχαίρουν τους διοργανωτές για αυτή την προσπάθεια και εύχονται καλή επιτυχία στους αγωνιζόμενους.

Οι διοργανωτές ευχαρίστησαν για την συνδιοργάνωση τον κ. Χατζημάρκο για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον κ. Νίκο Νικολή καθώς και τον Δήμαρχο κ. Αντώνιο Καμπουράκη για τον Δήμο Ρόδου και φυσικά τον Πρόεδρο του ΔΟΠΑΡ κ. Αλέξανδρο Κολιάδη όπως και το διοικητικό προσωπικό και των δύο φορέων που συνέδραμε με αποτελεσματικότητα και συνεργασία.

Ευχαρίστησαν τους χορηγούς για την πολύτιμη υποστήριξή τους

Τον κ. Νίκο Ξενάκη και την Ξενάκης Αυτοκίνητα για την παραχώρηση 3 ηλεκτρικών αυτοκινήτων καθ΄όλη τη διάρκεια του τουρνουά για τις μετακινήσεις.

Τον κ. Νίκο Ρέτσα και την Μελισσοκομική για την διάθεση αριθμού εδεσμάτων της εταιρείας στην διοργάνωση.

Τον κ. Νίκο Νικολή για την Οικονόμου Παναγιώτης και ΣΙΑ ΟΕ, τον κ. Γιάννη Κορφίάτη για την J&D Rent a Car.

Τον κ. Γιώργο Καταχανά και το Καφέ Ωβέρνη To κ. Παναγιώτη Παπαδημητρίου και το Λογιστικό του Γραφείο, το Αρεταίειο Μωραϊτη και την Nassos Keramik , τον Ηλία Μαρκόπουλο και την AtHolidays, τον κ. Φωτεινό Ατιτή και την Έπαθλα Τρόπαιον, την κα Νεκταρία Κασιώτη και το Ωδείο Δωδεκανήσου καθώς και τον Μάνο Κασιοτη και την Πιτσαρία Μπόνα Σέρα και τον Μιχάλη Τσιμπλή για το Ράδιο Ταξί «ΔΙΑΓΟΡΑΣ»

Επίσης τους φορείς για την υποστήριξή τους, τον κ. Σέριο Αϊβάζη και το Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης, για την παραχώρηση αριθμού εικονογραφημένων Καταλόγων έργων τέχνης, τον Αλέξανδρο Κολιάδη και τον Π.ΡΟ.ΤΟΥΡ για την παραχώρηση σημαντικού αριθμού φυλλαδίων και φωτογραφικών καταλόγων για το νησί της Ρόδου.

Ο εκπρόσωπος της Παγκόσμιας Σκακιστικής Ομοσπονδίας (FIDE) κ. Ουργκούτ Τσολάκογλου (από Τουρκία) διάβασε χαιρετισμό του Προέδρου της FIDE.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος απευθύνθηκε στο κοινό όπου ευχαρίστησε τους διοργανωτές και ευχήθηκε καλή επιτυχία και διαμονή στους αγωνιζόμενους.

Ακολούθησε η χορωδία υπό την διεύθυνση του μαέστρου κ. Καλαεντζή Μιχάλη η οποία με ένα σύντομο πρόγραμμα στην μνήμη του αξεπέραστου Μίκη Θεοδωράκη μάγεψε τους παρευρισκόμενους.

Στα διαδικασίας οι συμμετοχές στο Παγκόσμιο Ερασιτεχνών έφτασαν τις 190 περίπου με συμμετοχές από 50 χώρες.

Στην Ολυμπιάδα οι συμμετοχές είναι περίπου 180 σκακιστές από 23 χώρες

Τέλος στο Παγκόσμιο Σύνθεσης και Επίλυσης οι διαγωνιζόμενοι είναι λίγο πάνω από τους 120.

Συνολικά οι συμμετέχοντες σκακιστές και συνοδοί (οικογένειες) ξεπερνούν τους 1200 για 10 ημέρες μέχρι και 27 Οκτ 2021.

Οι συμμετοχές από τη Ρόδο είναι 30 συνολικά και στις 6 κατηγορίες ενώ συνολικά 59 αθλητές είναι από την Ελλάδα.

Την πρώτη κίνηση στον πρώτο γύρο εθιμοτυπικά έκαναν ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης και ο Εντεταλμένος σε θέματα αθλητισμού κ. Νίκος Νικολής.

Αύριο ο 2ος γύρος ξεκινάει στις 1500 ακριβώς .

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments