Αρχική Videos Άρχισαν τα όργανα με «έκρηξη» κρουσμάτων στα σχολεία

Άρχισαν τα όργανα με «έκρηξη» κρουσμάτων στα σχολεία

0
Dodekanisos

Παρά τις προειδοποιήσεις των ειδικών, που ζητούσαν έστω μία με δύο εβδομάδες παράταση στο άνοιγμα των σχολείων, η κυβέρνηση προτίμησε να προχωρήσει σε ένα άτυπο, μαζικό και επικίνδυνο πείραμα. Την ανοσία της αγέλης μέσω της νόσησης με εφαρμογή σε μαθητές/μαθήτριες, εκπαιδευτικούς και καθηγητές.

Με το «καλημέρα» λοιπόν, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες του ΣΚΑΪ, πάνω από 15.000 έχουν φτάσει τα κρούσματα κορονοϊού που εντοπίστηκαν μέσω διενέργειας των self test σε μαθητές και καθηγητές. Όπως αναφέρει το υπουργείο Παιδείας «πραγματοποιήθηκε ο μεγαλύτερος ταυτόχρονος έλεγχος πληθυσμού από την αρχή της πανδημίας , δηλαδή 1,6 εκατομμύρια άνθρωποι και αυτό γιατί έκαναν τεστ όλοι (εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι). Και αυτό γίνεται χάρη στη λειτουργία των σχολείων. Αυτά τα κρούσματα δεν θα είχαν βρεθεί εάν δεν λειτουργούσαν τα σχολεία».

Την ίδια στιγμή, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του ANT1 έκανε λόγο για… επίτευγμα! «Νομίζω ότι είναι επίτευγμα το ότι δόθηκαν πάνω από 7 εκατ. τεστ, υπάρχουν. Πολλοί λίγοι είναι που δεν κατάφεραν να πάρουν τεστ και σε αυτούς στείλαμε τα τεστ στα σχολεία. Για το ότι δόθηκαν 7 εκατομμύρια τεστ αξίζουν συγχαρητήρια», δήλωσε χαρακτηριστικά. Ενώ επέμεινε πως το ρίσκο του ανοίγματος του σχολείου είναι μικρότερο από ό,τι εάν τα παιδιά έμεναν σπίτι. «Δεν αλλάζει ο αριθμός των κρουσμάτων. Ανακαλύπτεται ο αριθμός των κρουσμάτων» ισχυρίζεται. 

Από την πλευρά της, η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή, δήλωσε το πρωί στην εκπομπή «Από τις έξι» της ΕΡΤ ότι τόσοι μαθητές και εκπαιδευτικοί δεν θα είχαν ελεγχθεί, εάν δεν υπήρχε η εκπαιδευτικοί διαδικασία, και πως «υπάρχει επάρκεια σε self και rapid test, ώστε να υπάρχει επάρκεια σε rapid μετά την εξέταση των ατόμων που έχουν υποβληθεί σε self και έχουν βγει θετικοί».

Αναφερόμενη στο γεγονός ότι το υπουργείο Παιδείας πέταξε το μπαλάκι σε διευθυντές και καθηγητές για τα αυτοδιαγνωστικά τεστ, υποστήριξε πως το Υ.ΠΑΙ.Θ. «δεν είναι αρμόδιο για να τα τεστ. Αλλά όταν ενημερώθηκε, φρόντισε να βρεθούν τα τεστ και να τα προμηθευτούν οι γονείς».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments