Αρχική Αθλητικά νέα ΑΠΘ και Πάντειο Πανεπιστήμιο βάζουν γκολ στην ξενοφοβία

ΑΠΘ και Πάντειο Πανεπιστήμιο βάζουν γκολ στην ξενοφοβία

0
@foititikanea.gr
Dodekanisos

Ποδοσφαιρικό τουρνουά «Μαραντόνα» για Έλληνες και πρόσφυγες μαθητές διοργανώνουν από κοινού το Πάντειο Πανεπιστήμιο και το ΑΠΘ. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο maradonacup@outlook.com

Δύο μεγάλα ακαδημαϊκά ιδρύματα, το ΑΠΘ και το Πάντειο Πανεπιστήμιο, ενώνουν τις δυνάμεις τους. Ειδικότερα αναμένεται να συνδιοργανώσουν το ποδοσφαιρικό τουρνουά «Μαραντόνα».

Όπως αναφέρει η «ΕΦ.ΣΥΝ», το τουρνουά, είναι αφιερωμένο στον κορυφαίο Αργεντίνο ποδοσφαιριστή. Ο λόγος για τον Ντιέγκο Μαραντόνα και την ποδοσφαιρικής ιδιοφυία και κοινωνική δράση που τον διακατείχε. Στο τουρνουά, θα λάβουν μέρος δεκάδες αγόρια και κορίτσια ηλικίας 10-15 ετών. Τόσο από δομές φιλοξενίας προσφύγων όσο και από σχολεία της πρωτοβάθμιας & δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. 

Ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου τόνισε: «Τα δημόσια ελληνικά Πανεπιστήμια περνάνε ένα μήνυμα προς την κοινωνία ξεκάθαρο και έντονο. Ότι αγκαλιάζουμε το ίδιο ζεστά όλους όσοι βρίσκονται μέσα στη χώρα μας. Και μέσα από τον αθλητισμό στηρίζουμε την οποιαδήποτε δράση ενάντια στον ρατσισμό και την ταξική διάκριση. Γιατί είναι ζητήματα δημοκρατίας».

Από τη μεριά της, η πρύτανης του Παντείου Πανεπιστημίου, Χριστίνα Κουλούρη, υπογράμμισε τη σημασία της παρουσίας των γυναικών τόσο στη διοργάνωση όσο και στη συμμετοχή στους αγώνες. 

Παράλληλα ο καθηγητής του Παντείου, Γιάννης Κουζής δήλωσε: «Το ποδόσφαιρο είναι το δημοφιλέστερο άθλημα σε παγκόσμια κλίμακα. Σήμερα βιώνουμε την εκμετάλλευση του αθλήματος από συμφέροντα. Βλέπουμε συχνά να αναδύονται φαινόμενα όπως αυτά της οπαδικής βίας και του μίσους. Οι εμπλεκόμενοι θέλουμε να περάσουμε ένα άλλο μήνυμα. Της προσέγγισης λαών και πολιτισμών. Ειδικά στις πιο μικρές και ευαίσθητες ηλικίες», σημείωσε.

Το τουρνουά θα διεξαχθεί στις εγκαταστάσεις του ΑΠΘ αύριο και μεθαύριο και στο Πάντειο Πανεπιστήμιο (γήπεδο Τζιτζιφιών στην Καλλιθέα) στις 16 και 17 Οκτωβρίου.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments