Αρχική Αθλητικά νέα Βόλεϊ Απ’τα “αλώνια” στα…σαλόνια!

Απ’τα “αλώνια” στα…σαλόνια!

0
Dodekanisos

Στον ιστορικό σύλλογο του Άρη Θεσσαλονίκης θα αγωνίζεται φέτος η νεαρή αθλήτρια βόλει της Τελχινίδας Ρόδου, Φαμπιόλα Τερζίου. Μετά την επιτυχημένη συμμετοχή της ως βασική ακραία στον Ηρακλή Θεσσαλονίκης, στη β εθνική κατηγορία γυναικών, και την άνοδο της ομάδας της στην Α2 εθνική κατηγορία, την ιδιαίτερη αγωνιστική χρονιά του 2019-20, έρχεται τώρα η μεταγραφή της στην Α1 εθνική κατηγορία γυναικών στη θέση του λίμπερο.

Η Φαμπιόλα ξεκίνησε την καριέρα της στο βόλεϊ, στην Τελχινίδα, το 2013, στην ηλικία των 12 ετών. Τα πρώτα της αγωνιστικά βήματα τα έκανε στην άμμο και η εξέλιξη της ήταν διαρκής και ραγδαία. Στην τρίτη γυμνασίου με συμπαίκτρια τη Νικολέττα Αμορανίτη κατέκτησαν την 5η θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα κ19, την επόμενη χρονιά με την ίδια συμπαίκτρια, έφτασαν στον μικρό τελικό του ίδιου πρωταθλήματος και κατατάχθηκαν 4ες στην Ελλάδα. Το 2018 με συμπαίκτρια την Ιωάννα Αθανασίου φτάνουν στον τελικό του πανελληνίου πρωταθλήματος και κατακτούν το ασημένιο μετάλλιο, ενώ ένα χρόνο μετά, με συμπαίκτρια την Διονυσία Μάτιου από Κατερίνη, ανεβαίνουν στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου και κατακτούν το πρωτάθλημα Ελλάδος κ19, γεγονός που αποτελεί τη σπουδαιότερη επιτυχία στο άθλημα του μπιτς βόλεϊ στην ιστορία της Ρόδου.

Το καλοκαίρι του 2019 είναι η σπουδαιότερη περίοδος για την εξέλιξη και την ανάδειξη της Φαμπιόλας Τερζίου, αφού για πρώτη φορά αγωνίζεται στο πανελλήνιο πρωτάθλημα γυναικών μπιτς βόλεϊ, εντυπωσιάζοντας το πανελλήνιο με την απόδοσή της και κερδίζοντας τις εντυπώσεις, φτάνοντας να κατακτήσει χρυσά και ασημένια μετάλλια, κερδίζοντας καταξιωμένες αθλήτριες πολύ υψηλού επιπέδου και φτάνοντας στη δεύτερη θέση της ομαδικής πανελλήνιας κατάταξης.

Στη σάλα, η νεαρή αθλήτρια της Τελχινίδας, κατακτά πολλά πρωταθλήματα Δωδεκανήσου και έχει την ευκαιρία να συμμετέχει στην προσπάθεια ανόδου της ομάδας της στην Α2 εθνική κατηγορία γυναικών. Η Τελχινίδα κερδίζει το πρωτάθλημα Αιγαίου και αποτελεί την πρώτη γυναικεία ομάδα στο νησί της Ρόδου που ανεβαίνει το 2016 στην Α2 εθνική κατηγορία γυναικών και έτσι η Φαμπιολα Τερζίου για πρώτη φορά έχει την ευκαιρία να αγωνιστεί ως βασική ακραία σε αγώνες υψηλού επιπέδου και να αποκομίσει σπουδαίες αγωνιστικές εμπειρίες.

Το 2019 πολλοί σημαντικοί αθλητικοί σύλλογοι όλων των κατηγοριών (β εθνική, Α2, Pre Legue, ακόμα και Α1) εκδηλώνουν το ενδιαφέρον τους για συνεργασία με τη νεαρή ροδίτισσα, η οποία τελικά συμφωνεί και υπογράφει ως βασική ακραία στον Ηρακλή Θεσσαλονίκης. Η αγωνιστική χρονιά αυτή λόγω των ειδικών συνθηκών εξαιτίας της πανδημίας, ήταν ιδιαίτερη αλλά ταυτόχρονα πολύ σημαντική για την εξέλιξη της αθλήτριας που δοκίμασε τις δυνάμεις της σε ένα δυνατό και πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, με αγώνες πρωταθλήματος και κυπέλλου γυναικών και νεανίδων. Η χρονιά ολοκληρώθηκε τελικά με την άνοδο της ομάδας της στην Α2 εθνική κατηγορία.

Η φιλοδοξία, η υπευθυνότητα, η σκληρή δουλειά και η προσπάθεια της Φαμπιόλας απέδωσαν καρπούς και έφεραν πολύ νωρίτερα από το αναμενόμενο μία σπουδαία συνεργασία με μία ομάδα στην Α1 εθνική κατηγορία γυναικών.

Η ίδια η αθλήτρια δηλώνει: “Δυσκολεύομαι ακόμα να το πιστέψω ότι θα αγωνίζομαι με τη φανέλα του Άρη. Είμαι ανυπόμονη και “δημιουργικά”, ελπίζω, ανήσυχη σχετικά με τη νέα αυτή πρόκληση. Μου αρέσει πολύ που θα είμαι σε μία ομάδα που επενδύει πολύ στην ανάπτυξη και δουλεύει με τόσο νεαρές αθλήτριες σε υψηλό επίπεδο. Είναι ένα στοίχημα για μένα να ανταποκριθώ στο υψηλό αγωνιστικό επίπεδο και να κερδίσω τη συμμετοχή μου στο φετινό πρωτάθλημα. Έχω ήδη ξεκινήσει να δουλεύω σκληρά με την προπονήτρια μου Φαίη Μίχου στην άμμο και στα βάρη για να είμαι ήδη φορμαρισμένη όταν φύγω για Θεσσαλονίκη. Αγαπώ την άμμο πάρα πολύ και με βοηθάει να γίνομαι ακόμα πιο δυνατή στη σάλα. Άλλωστε τα πρώτα μου αγωνιστικά βήματα τα έκανα εδώ… “στα αλώνια”…για να φτάσω να είμαι ανταγωνιστική “στα σαλόνια” της σάλας!”

Ακριβώς πριν από ένα χρόνο (4/8/2019) η Φαμπιολά Τερζίου ανέβηκε στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου και στέφθηκε πρωταθλήτρια Ελλάδος στις Νεάνιδες (κ19), εδώ στο νησί της Ρόδου, στο Στάδιο Καλλιπάτειρα, παρουσία της οικογένειας της, των φίλων, συναθλητών, προπονητών και φιλάθλων του νησιού, σε μία αθλητική γιορτή για μία ιστορική στιγμή για το άθλημα στο νησί μας που θα μείνει αξέχαστη.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments