Αρχική Videos Απρόσμενη εξέλιξη ή κάτι άλλο; η ομάδα Wagner ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από...

Απρόσμενη εξέλιξη ή κάτι άλλο; η ομάδα Wagner ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από το Μπαχμούτ!

0

Την απόσυρση των δυνάμεων της ιδιωτικής στρατιωτικής ομάδας Wagner από την πόλη Μπαχμούτ ανακοίνωση ο επικεφαλής της Evgeny Prigozhin (Γιεβγκένι Πριγκόζιν), εξαπολύοντας βέλη προς τη Ρωσική κυβέρνηση ότι δεν λαμβάνουν αρκετά πυρομαχικά πυροβολικό και δεν μπορούν να συνεχίσουν να κρατούν την πόλη. Μέσω ενός video που δημοσιεύτηκε στο Telegram εμφανίζεται ο ίδιος να κάνει τα σχετικά παράπονα. Μεταξύ άλλων είπε και τα εξής:

«Δηλώνω εκ μέρους των μαχητών της Wagner, εκ μέρους της διοίκησης της Wagner, στις 10 Μαΐου 2023 είμαστε υποχρεωμένοι να παραδώσουμε θέσεις στον οικισμό του Μπαχμούτ σε μονάδες του υπουργείου Άμυνας και να αποσύρουμε ό,τι έχει απομείνει από τη Wagner σε στρατόπεδα επιμέλειας για να κλείσουμε τις πληγές μας. Αποσύρω τις μονάδες της Wagner από το Μπαχμούτ καθώς λόγω της έλλειψης πυρομαχικών είναι καταδικασμένες να χαθούν αναίτια».

Ο γραμματέας Τύπου του Βλαντιμίρ Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε ότι το Κρεμλίνο γνωρίζει τη δήλωση του Πριγκόζιν, αλλά αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα, καθώς έχει να κάνει με τη στρατιωτική επιχείρηση. Η μάχη για το Μπαχμούτ, έχει αναδειχθεί ως μία από τις πιο έντονες και αιματηρές εμπλοκές της σύγκρουσης στην Ουκρανία, με τις δύο πλευρές να φέρουν σημαντικές απώλειες. Οι δυνάμεις Βάγκνερ βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των οδομαχιών στην πόλη. Το Κίεβο έχει στείλει δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες στην πόλη, παρά το γεγονός ότι η ομάδα Βάγκνερ και άλλα ρωσικά στρατεύματα έθεσαν τον έλεγχο των πυρών σε όλους τους δρόμους ανεφοδιασμού, αφήνοντας τους Ουκρανούς μερικώς περικυκλωμένους.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments