Αρχική Videos Αποτυχημένη “επίθεση” drone νοτιοανατολικά της Μόσχας!

Αποτυχημένη “επίθεση” drone νοτιοανατολικά της Μόσχας!

1

Ένα drone συνετρίβη κοντά σε σταθμό διανομής φυσικού αερίου, 110 χιλιόμετρα από το κέντρο της Μόσχας, όπως είπε ο κυβερνήτης της περιφέρειας  Αντρέι Βορομπίοφ. Οι Ρώσοι ισχυρίζονται ότι ήταν ένα Ουκρανικό drone το οποίο έκανε απόπειρα να πλήξει στόχους μέσα στη Ρωσική πρωτεύουσα. 

Ο Βορομπίοφ είπε πως το drone φαίνεται να προοριζόταν να χτυπήσει «εγκαταστάσεις πολιτικών υποδομών» Πρόσθεσε πως η υπηρεσία ασφαλείας FSB ανέλαβε άμεσα τη διαχείριση της κατάστασης και δεν υπήρχε κίνδυνος για τους κατοίκους. Νωρίτερα το υπουργείο Άμυνας είχε κατηγορήσει την Ουκρανία πως έστειλε και άλλα drones εναντίον πολιτικών υποδομών στο Κρασνοντάς και στην Αντιγκέγια. Ρωσικά κρατικά ΜΜΕ είχαν νωρίτερα αναφέρει πυρκαγιά σε αποθήκες πετρελαίου στο Κρασνοντάρ, περίπου 240 χλμ νοτιοανατολικά της Κριμαίας, αφού εντοπίστηκε drone να πετά από πάνω.

Επίσης, το κύριο αεροδρόμιο της Αγίας Πετρούπολης ανέστειλε όλες τις πτήσεις για μια ώρα την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για ένα ακόμα drone που εντοπίστηκε στον εναέριο χώρο. Σημειώνεται ότι υπήρξε ένα ακόμα χτύπημα με drones στο ρωσικό λιμάνι Tuapse, στην Μαύρη Θάλασσα, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι από πίσω βρίσκεται ο Ουκρανικός στρατός. Στόχος ήταν αποθήκη καυσίμων στο λιμάνι, η οποία – όπως φαίνεται και από τα σχετικά βίντεο που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης – τυλίχθηκε στις φλόγες.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
μιχαλης
μιχαλης
1 year ago

δεν ηταν αποτυχημενη, τα drone που επεσαν ηταν αναγνωριστικα. Μαλλον δοκιμαζαν και κατεγραφαν την αεραμυνα.