Αρχική Videos Αποσύρθηκε η κλήτευση στον Τραμπ για τα γεγονότα στο Καπιτώλιο

Αποσύρθηκε η κλήτευση στον Τραμπ για τα γεγονότα στο Καπιτώλιο

0

Αποσύρθηκε η κλήτευση στον Ντόναλντ Τραμπ για τα γεγονότα που είχαν συμβεί στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου. Είναι κάτι που ανακοίνωσε και επίσημα η ειδική «επίλεκτη επιτροπή της Βουλής» που διερευνά το θέμα.

 

«Υπό το φως του επικείμενου τέλους της έρευνάς μας, η επίλεκτη επιτροπή δεν μπορεί πλέον να επιδιώξει τις συγκεκριμένες πληροφορίες που καλύπτονται από την κλήτευση», έγραψε ο εκπρόσωπος Bennie Thompson, ο πρόεδρος της επιτροπής, σε επιστολή προς τον δικηγόρο του Trump, David Warrington. «Ως εκ τούτου, μέσω αυτής της επιστολής, αποσύρω επισήμως την κλήτευση που εκδόθηκε στον πρώην Πρόεδρο Τραμπ και σας γνωστοποιώ ότι δεν είναι πλέον υποχρεωμένος να συμμορφώνεται ή να παράγει αρχεία ως απάντηση στην εν λόγω κλήτευση».

Η επιτροπή είχε ψηφίσει ομόφωνα την κλήση του πρώην προέδρου τον Οκτώβριο για καταθέσεις και έγγραφα. O Τραμπ από την πρώτη στιγμή απέρριψε τις ποινικές παραπομπές, τονίζοντας σε μια ανάρτηση που είχε κάνει ότι οι κινήσεις της επιτροπής δεν θα τον αποδυναμώσουν.

«Αυτοί οι άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν ότι όταν με κυνηγούν, άνθρωποι που αγαπούν την ελευθερία μαζεύονται γύρω μου. Με δυναμώνει. Ό,τι δεν με σκοτώνει με κάνει πιο δυνατό», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments