Αρχική Αθλητικά νέα ΑΠΟΨΗ: Το …ξενέρωμα του Έλληνα φίλαθλου…

ΑΠΟΨΗ: Το …ξενέρωμα του Έλληνα φίλαθλου…

0
Φωτογραφία από Anja🤗#helpinghands #solidarity#stays healthy🙏 από το Pixabay
Dodekanisos

Γράφει ο Δημήτρης Δραγάτης

Μια από τις διαπιστώσεις που θα μπορούσαν να γίνουν σχετικά με το Ελληνικό ποδόσφαιρο είναι ότι ο κόσμος ολοένα και απομακρύνεται από τα γήπεδα. Αν τα βάλουμε κάτω, ισχύει το κάθε πέρσι και καλύτερα και αυτό δεν μπορεί παρά να αποτελεί έναν πολύ μεγάλο προβληματισμό συζητώντας για το μέλλον που μπορεί να έχει το άθλημα στη χώρα μας.

Και είναι φανερό ότι ο κόσμος έχει …ξενερώσει τόσο πολύ που πλέον δεν του κάνει όρεξη να ασχοληθεί καθόλου με τα δρώμενα του ποδοσφαίρου. Στις αρχές της δεκαετίας του 2000, η ΕΠΟ είχε πάρει την πιο σοβαρή απόφαση των τελευταίων 50 ετών τουλάχιστον. Να καταργήσει το έκτρωμα της Δ’ Εθνικής και να μειώσει έτσι τις Εθνικές κατηγορίες. Είχαμε την Α’ Εθνική, τη Β’ Εθνική που ήταν επαγγελματικές και τη Γ’ Εθνική Κατηγορία που στην αρχή γινόταν με έξι ομίλους οι οποίοι τελικά έγιναν τέσσερις. Ήταν το ιδεατό μοντέλο διάρθρωσης των κατηγοριών στην πατρίδα μας. Ήταν ένα μοντέλο που έπρεπε να συντηρηθεί ως μπούσουλας και να γίνει επένδυση πάνω σε αυτό.

Δυστυχώς όμως επειδή το ποδόσφαιρο παραδοσιακά στην χώρα αυτή άγεται και φέρεται από τα συμφέροντα, το 2015 η Ομοσπονδία αποφάσισε να επιστρέψει στα παλιά καταστρέφοντας ότι η ίδια έχτιζε πριν. Αύξησε τους ομίλους της Γ’ Εθνικής από τέσσερις σε οκτώ και λίγο αργότερα ήρθε ο Βασιλειάδης να δώσει το τελειωτικό χτύπημα στο Ελληνικό ποδόσφαιρο και να το στείλει στα τάρταρα. Αύξησε πάλι τις κατηγορίες και απλά άλλαξαν οι ονομασίες. Άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς… Επανήλθε στο μοντέλο – έκτρωμα των τεσσάρων Εθνικών Κατηγοριών.

Εν έτη 2020 έρχεται και πάλι η ΕΠΟ, -σκεπτόμενη ορθολογικά αυτή τη φορά- και προσπαθεί να σώσει την κατάσταση και να επαναφέρει το αυτονόητο σχήμα. Δηλαδή τις δυο επαγγελματικές κατηγορίες. Αλλά δυστυχώς και πάλι, τα συμφέροντα και οι μικροπολιτικές ορισμένων δεν επιτρέπουν να συμβεί κάτι τέτοιο. Προφανώς και οι ίδιοι γνωρίζουν ποιο είναι το καλό του ποδοσφαίρου αλλά απλά θέλουν να περάσει το δικό τους. Πως ο κόσμος λοιπόν να πάει στα γήπεδα; Να κάνει τι; Τι να δεί; Πως είναι δυνατόν ο υγιώς σκεπτόμενος φίλαθλος να κάτσει να ασχοληθεί σοβαρά με αυτό που λέμε Ελληνικό ποδόσφαιρο; Τα ερωτήματα ασφαλώς και είναι ρητορικά. Οι απαντήσεις είναι γνωστές σε όλους μας…

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments