Αρχική Αθλητικά νέα ΑΠΟΨΗ: Το ποδόσφαιρο πρέπει να έχει μια …αλληλουχία στις κατηγορίες του…

ΑΠΟΨΗ: Το ποδόσφαιρο πρέπει να έχει μια …αλληλουχία στις κατηγορίες του…

0
Dodekanisos

Γράφει ο Δημήτρης Δραγάτης

Έχουμε γράψει και άλλη φορά ότι οι κατηγορίες στο ποδόσφαιρο είναι αλληλένδετες μεταξύ τους και έχουν μια λογική σειρά. Όπως ακριβώς τα βαγόνια σε ένα τρένο. Από το Γ’ Τοπικό μέχρι και τη Super League 1, είναι «υποχρεωτικό» να υπάρχει μια αλληλεπίδραση. Κανένα τρένο δεν μπορεί να προχωρήσει αν του λείψει ένα βαγόνι. Δεν έχει κανένα νόημα να παίζει η Super League 1 και όχι η Super League 2. Ούτε και να βρίσκεται σε εξέλιξη η Super League 2 και όχι και η αμέσως πιο κάτω, η Football League.

Κατ, αντιστοιχία δεν μπορεί να παίζει η Γ’ Εθνική και όχι η Α’ Τοπική Κατηγορία. Δεν μπορεί να γίνει η Β’ Κατηγορία αν δεν εκκινήσει και η Γ’ Κατηγορία. Γιατί πολύ απλά δεν έχει κανένα απολύτως νόημα αφού δεν θα υπάρχει το κίνητρο της ανόδου ή της αποφυγής του υποβιβασμού. Αν ήταν έτσι, δεν χρειάζονταν οι κατηγορίες. Ας έπαιζαν όλοι με όλους. Από την τελευταία ερασιτεχνική κατηγορία μέχρι και την πρώτη επαγγελματική. Και όποιος δεν μπορούσε απλά ας μη δήλωνε συμμετοχή. Ή ας διάλεγε σε ποιο παιχνίδι θα έπαιζε και σε ποιο όχι.

Αυτό ίσως θα μπορούσε να συμβεί σε μια κοινωνία …ζούγκλας. Όλοι με όλους και αυτός που θα αντέξει στο τέλος θα είναι και ο μεγάλος νικητής. Σε ευνομούμενες κοινωνίες όμως, οι άνθρωποι έχουν επινοήσει τις διαφορετικές κατηγορίες και τις βαθμολογίες για να μπορέσουν ακριβώς να ξεχωρίσουν τα πράγματα. Όμως για να λειτουργήσει σωστά όλο το σύστημα, θα πρέπει να βρίσκονται σε εξέλιξη όλες οι κατηγορίες. Για να υπάρχει αρμονία.

Όπως δεν καταλάβαμε ποτέ γιατί τόσο καιρό έπαιζε η Super League 1 και όχι η Super League 2 έτσι και τώρα που τελικά αρχίζει (επιτέλους), δεν μπορούμε να κατανοήσουμε γιατί δεν εκκινεί και η Football League. Δεν έχει κανένα απολύτως νόημα να παίζει μόνη της η Super League 2. Είναι ποδοσφαιρικά …παράλογο. Είναι άτοπο. Προφανώς αυτοί που παίρνουν τις αποφάσεις μάλλον δεν νοιάζονται και πολύ (ή δεν ξέρουν) για την αρμονική ένωση των …βαγονιών και ίσως αυτό να είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που καλούνται να αντιμετωπίσουν όλοι όσοι έχουν το ποδόσφαιρο στην καθημερινότητα τους είτε για βιοποριστικούς λόγους (επαγγελματίες) είτε για ψυχαγωγικούς (ερασιτέχνες).

To άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “Ροδιακή”

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments