Αρχική Στήλες Απόψεις ΑΠΟΨΗ: Το μεγάλο λάθος που κάνουν οι παράγοντες

ΑΠΟΨΗ: Το μεγάλο λάθος που κάνουν οι παράγοντες

0
Dodekanisos

Γράφει ο Δημήτρης Δραγάτης

Ο προβληματισμός στον οποίο έχουν περιέλθει στον ΑΟ Πυλίου σχετικά με τη συμμετοχή τους στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής (ή όχι), καταδεικνύει ένα μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει στο Δωδεκανησιακό ποδόσφαιρο εδώ και πολλά χρόνια. Και αυτό δεν είναι άλλο από τον σχεδιασμό που κάνουν οι παράγοντες οι οποίοι διαχειρίζονται τις τύχες των ομάδων. Δεν το εξειδικεύω στον ΑΟ Πυλίου και εύχομαι να τη βρουν την άκρη αναφέρομαι γενικά. Και εξηγώ αμέσως τι θέλω να πω.

Η λογική λέει ότι μια ομάδα που θέλει να διεκδικήσει το πρωτάθλημα στην Α’ Κατηγορία (άρα ξέρει ότι αμέσως μετά υπάρχει μια Εθνική κατηγορία), ο σχεδιασμός της δεν πρέπει να αφορά μόνο το τοπικό. Και εδώ είναι και το μεγαλύτερο λάθος που κάνει η συντριπτική πλειοψηφία των παραγόντων. Ο σχεδιασμός είναι βασικό να σχετίζεται και με την επόμενη χρονιά, εάν και εφόσον αναδειχθεί πρωταθλήτρια. Θα πρέπει από πριν δηλαδή να γνωρίζει ότι αν κληθεί να παίξει σε μια Εθνική κατηγορία, θα μπορεί να ανταπεξέλθει. Να είναι με λίγα λόγια σίγουρη ότι θα μπορεί. Σε διαφορετική περίπτωση δεν έχει καμία απολύτως ουσία το να πάρει το πρωτάθλημα στο τοπικό, έχοντας κάνει και ένα αρκετά μεγάλο μπάτζετ.

Δεν λέει απολύτως τίποτα αυτό αν δεν υπάρχει και η ανάλογη συνέχεια. Αντιλαμβάνομαι, όπως και όλοι πιστεύω ότι οι καιροί είναι πάρα πολύ δύσκολοι και πως ειδικά για ένα νησιωτικό σωματείο τα έξοδα είναι τεράστια και είναι δύσκολο να καλυφθούν. Συμφωνούμε. Έπιασε κανείς με το ζόρι κανέναν παράγοντα για να βάλει τον πήχη ψηλά; Υπάρχει κανένας νόμος που να λέει σώνει και καλά ότι ο ΑΟ Πυλίου, ο Ηρακλής Μαριτσών ή ο Φοίβος Κρεμαστής θα πρέπει να πρωταγωνιστήσουν; Προφανώς και όχι. Από μόνες τους οι διοικήσεις καθορίζουν και τους στόχους τους. Αυτό είναι ξεκάθαρο.

Κάποιος λοιπόν που δεν είναι σίγουρος για το μετά, είναι προτιμότερο να βάζει …τη μπάλα κάτω και όχι να την πετάει ψηλά. Γιατί είναι τουλάχιστον άκομψο και άκρως προβληματικό να παίρνεις τον τίτλο και μετά να λες ότι δεν ανεβαίνω. Κρίμα δηλαδή για την όλη προσπάθεια που έγινε όλη τη χρονιά…

Υ.Γ.: Μου κάνει τρομερή εντύπωση αν τελικά ο ΑΟ Πυλίου δεν τα καταφέρει, πως γίνεται το …διψασμένο νησί της Κω να μην μπορεί να υποστηρίξει μια ομάδα σε Εθνική Κατηγορία. Δεν περίμενα τέτοια εξέλιξη γιατί είχα την αίσθηση ότι ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για τους Κώους για να σηκώσουν και πάλι κεφάλι…

To άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “Ροδιακή”

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments