Αρχική Στήλες Απόψεις ΑΠΟΨΗ: To Ελληνικό ποδόσφαιρο “φωνάζει” για δυο επαγγελματικές κατηγορίες!

ΑΠΟΨΗ: To Ελληνικό ποδόσφαιρο “φωνάζει” για δυο επαγγελματικές κατηγορίες!

1
Dodekanisos

Γράφει ο Δημήτρης Δραγάτης

Έχουμε γράψει πολλές φορές ότι ο κορωνοϊός ήρθε για να μας δείξει το δρόμο σε πολλά πράγματα σε ότι έχει να κάνει με το ποδόσφαιρο. Και είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για αυτούς που έχουν τα …γένια και τα κτένια να κάνουν ένα restart και να γυρίσουν σελίδα.

Είναι μια χρυσή ευκαιρία να μπουν τα πράγματα στη θέση τους και το Ελληνικό ποδόσφαιρο να αρχίσει και πάλι από το μηδέν μπαίνοντας σε μια νέα εποχή.
Και αυτή η νέα εποχή είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με μια αναδιάρθρωση η οποία όπως έχουμε γράψει ξανά έπρεπε να γίνει …χθες. Αλλά έστω και την ύστατη στιγμή πρέπει να επικρατήσει η σύνεση και η λογική. Και αυτή “φωνάζει” πως η Ελλάδα δεν αντέχει περισσότερες από δυο Εθνικές κατηγορίες. Η διάρθρωση λοιπόν που κουμπώνει απόλυτα με τα Ελληνικά δεδομένα είναι η εξής: Μια Α’ Εθνική (επαγγελματική), μια Β’ Εθνική (επαγγελματική) και μια Γ’ Εθνική (ερασιτεχνική). Και από εκεί και πέρα τα τοπικά πρωταθλήματα. Όσοι παρακολουθείτε το site γνωρίζεται ήδη την άποψη μας για το πως πρέπει να είναι αυτές οι κατηγορίες (με βάση την λογική της πυραμίδας). Με την ευκαιρία την λέμε ξανά.

Η Α’ Εθνική πρέπει να γίνεται με 12 ομάδες, η Β’ Εθνική με 14 ομάδες και η Γ’ Εθνική με δυο ομίλους (βοράς, νότος) των 14 ή των 16 ομάδων. Αυτό πρέπει να είναι το τελικό σχήμα. Μέχρι να πάμε εκεί επειδή πρέπει να περάσουμε το μεταβατικό στάδιο του κορωνοϊού, η νέα χρονιά ας έχει δυο ομίλους στη Β’ Εθνική και τους 8 στη Γ’. Στην πορεία πρέπει να μειωθούν στους αριθμούς που λέμε πιο πάνω.

Αυτή είναι η μοναδική σωτηρία του Ελληνικού ποδοσφαίρου και καλά θα κάνουν οι αρμόδιοι φορείς να το καταλάβουν και να βάλουν τα πράγματα στη σωστή τους βάση. Και αν οι παράγοντες αντιδρούν επειδή θίγονται τα συμφέροντα τους ή χαλάνε οι μικροπολιτικές τους, θα ήθελα να δω -επιτέλους- μια ελληνική κυβέρνηση να …σπάσει αυγά και να αποφασίσει για το καλό του Ελληνικού ποδοσφαίρου ανεξάρτητα με το όποιο πολιτικό κόστος.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] θέμα και μάλιστα σοβαρό.Με την ευκαιρία, όσοι θέλετε θυμηθείτε πατώντας εδώ όσα είχαμε αναφέρει για το μοντ… με γνώμονα πάντα την ποδοσφαιρική λογική της […]