Αρχική Στήλες Απόψεις ΑΠΟΨΗ: Πως διεκδικείς πρωτάθλημα, αν δεν εξασφαλίσεις το μετά;

ΑΠΟΨΗ: Πως διεκδικείς πρωτάθλημα, αν δεν εξασφαλίσεις το μετά;

0
tropaio_a
Dodekanisos

Γράφει ο Δημήτρης Δραγάτης


Το αρχικό …μούδιασμα του κορωνοϊού φαίνεται πως έχει ξεπεραστεί σχεδόν απ’ όλες τις ομάδες της Α’ Κατηγορίας της ΕΠΣ Δωδεκανήσου. Είναι ξεκάθαρο πλέον αυτό που είχαμε αναφέρει και πριν από λίγο καιρό. Ότι δηλαδή μπαίνοντας όλο και πιο βαθιά στο καλοκαίρι, η θάλασσα και η θερινή αύρα θα κάνει τους πάντες να θεωρούν πως ο εφιάλτης ανήκει στο παρελθόν και πως ισχύουν και πάλι οι παλιές μας συνήθειες.

Και δεν είναι καθόλου υπερβολικό να πούμε ότι από εκεί που λέγαμε μήπως κάποιες ομάδες δεν μπορέσουν να κατέβουν, να έχουμε ξαφνικά αρκετές που θα πηγαίνουν για πρωτάθλημα. Και μην σας κάνει εντύπωση αν τελικά προκύψουν περισσότεροι μνηστήρες για την «μάχη» του τίτλου ακόμα και στην προ κορωνοϊού εποχή. Ήδη δυο ομάδες είναι γνωστές που επιθυμούν να πρωταγωνιστήσουν και να βάλουν τον πήχη ψηλά. Είναι ο Αστέρας Παστίδας κατά πρόσφατη δήλωση του ίδιου του προέδρου και ο ΑΕΡΑ η διοίκηση του οποίου δεν το έχει πει δημόσια αλλά προκύπτει ξεκάθαρα από τις μεταγραφικές κινήσεις που προσπαθεί να κάνει ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Και όπως φαίνεται αγαπητοί μου φίλοι, θεωρείται δεδομένο με μαθηματική μάλιστα ακρίβεια πως θα εμφανιστούν και άλλες ομάδες οι οποίες θα έχουν πρωταγωνιστικές βλέψεις. Διαφαίνεται λοιπόν πως στο νέο πρωτάθλημα «ειδικών συνθηκών» όπως έχει βαφτιστεί ήδη λόγω κορωνοϊού, θα έχουμε αρκετές ομάδες που θα μπουν στην «μάχη» με στόχο να κόψουν πρώτοι το νήμα. Αυτό που κανείς πάντως δεν πρέπει να ξεχνάει είναι την …επόμενη ημέρα αν πάρει το πρωτάθλημα.

Γιατί είναι μια σαφώς δύσκολη ημέρα δεδομένου ότι μια συμμετοχή μιας επαρχιακής ομάδας και δη νησιώτικης σε Εθνική κατηγορία, είναι πραγματικά πανάκριβη με τις μετακινήσεις οι οποίες δεν καλύπτονται βέβαια και “αγγίζουν” τις 100.000 ευρώ. Καλό λοιπόν είναι άπαντες – από αυτούς που θέλουν το πρωτάθλημα- να μπουν από τώρα σε αυτή τη λογική για να μην αντιμετωπίσουν δυσκολίες στη συνέχεια. Και η αναφορά μου για να μην παρεξηγηθούμε είναι γενική και ισχύει για όλες τις ομάδες σε όλες τις κατηγορίες που θέλουν να διεκδικήσουν τον τίτλο…

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments