Αρχική Στήλες Απόψεις ΑΠΟΨΗ: Όλοι θέλουν ακόμα πολύ δουλειά!

ΑΠΟΨΗ: Όλοι θέλουν ακόμα πολύ δουλειά!

0
Dodekanisos

Γράφει ο Δημήτρης Δραγάτης

Είναι εξαιρετικά νωρίς για να βγει οποιοδήποτε συμπέρασμα για τις δυναμικότητες των ομάδων της Α’ Κατηγορίας. Αυτό είναι ένα από τα βασικά συμπεράσματα κατά την ταπεινή μας άποψη που μπορούν να εξαχθούν από την μέχρι τώρα προετοιμασία τους αλλά και τα φιλικά παιχνίδια που έχουν δώσει. Ακούγεται λίγο «κλισέ» αλλά είναι η πραγματικότητα. Κανείς δεν μπορεί να κρίνει με ασφάλεια από τον Σεπτέμβριο και αν δεν κυλήσει η μπάλα στα γήπεδα στα επίσημα παιχνίδια, δεν είναι εύκολο να ειπωθεί το οτιδήποτε.

Οι ομάδες όχι απλά δεν είναι έτοιμες αλλά δεν έχουν προσαρμοστεί ακόμα στους κανονικούς αγωνιστικούς ρυθμούς μετά από μια πολύ μεγάλη περίοδο αγωνιστικής απραξίας. Και το μόνο σίγουρο είναι ότι θέλουν πολύ χρόνο ακόμα προκειμένου να φθάσουν σε ένα επιθυμητό επίπεδο. Όποιος έχει δει έστω λίγο από τα μέχρι στιγμής φιλικά παιχνίδια που έχουν γίνει στο νησί μας, αντιλαμβάνεται πλήρως ότι οι ποδοσφαιριστές δεν έχουν βρει τα πατήματα τους. Ούτε καν τα …κοντρόλ τους ακόμα.

Για τον λόγο αυτό είναι πραγματικά άδικο να βγαίνουν συμπεράσματα για το τι θα γίνει στο «ειδικών συνθηκών» πρωτάθλημα που αναμένεται να δούμε φέτος. Εξάλλου, με την ευκαιρία θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε κάτι που αποτελεί αυτό που λέμε …άγραφο κανόνα. Ότι τα φιλικά παιχνίδια είναι αποκλειστικά και μόνο για τους προπονητές και τους παίκτες και όχι για τον απλό φίλαθλο κόσμο. Διότι είναι παιχνίδια κατά την διάρκεια των οποίων «δοκιμάζονται» διάφορα σχήματα και τακτικές και γίνονται πολλά πειράματα. Και είναι η μόνη περίοδος η αλήθεια που δίνεται η ευκαιρία στους προπονητές να κάνουν άφοβα αυτά που έχουν στο μυαλό τους.

Διότι δεν υπάρχει το άγχος και η πίεση για το αποτέλεσμα. Οπότε ας τους δώσουμε την ευκαιρία να κάνουν απερίσπαστοι τη δουλειά τους και …εδώ είμαστε όταν θα ξεκινήσουν οι κανονικοί αγώνες να ασκήσουμε τις κριτικές μας…

ΥΓ: Για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις, η φωτογραφία δεν συνδέεται σώνει και καλά με αυτά που λέει το άρθρο, ούτε και έχει σκοπό να …πικάρει τις συγκεκριμένες ομάδες που εικονίζονται. Είναι απλά ενδεικτική της φετινής προετοιμασίας και των φιλικών που έχουμε δει…

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments