Αρχική Στήλες Απόψεις ΑΠΟΨΗ: Ο κορωνοϊός μας δείχνει τον δρόμο …της αναδιάρθρωσης

ΑΠΟΨΗ: Ο κορωνοϊός μας δείχνει τον δρόμο …της αναδιάρθρωσης

0
Dodekanisos

Γράφει ο Δημήτρης Δραγάτης

Και όμως υπάρχουν και κάποια θετικά που απορρέουν από τον …εφιάλτη που ζούμε τις τελευταίες ημέρες και λέγεται «κορωνοϊός»! Εννοώ, σε ότι έχει να κάνει με το ποδόσφαιρο, που είναι συνήθως και το αντικείμενο του σχολιασμού μας μέσα από τη συγκεκριμένη στήλη. Ένα λοιπόν από αυτά τα θετικά  είναι ότι οι φορείς και αυτοί που έχουν το γενικό πρόσταγμα και παίρνουν τις αποφάσεις, θα μπουν στην διαδικασία –εκτός μεγάλου απροόπτου- αναδιάρθρωσης των κατηγοριών.

Θα δοθεί η δυνατότητα δηλαδή, διόρθωσης του εκτρώματος που έγινε κατά την αγωνιστική περίοδο που διανύουμε. Οι τέσσερις Εθνικές κατηγορίες είναι ένα ξεπερασμένο (και δοκιμασμένο κατά το παρελθόν και για πολλά χρόνια) μοντέλο που σε καμία απολύτως περίπτωση δεν συνάδει με τα Ελληνικά δεδομένα. Είναι του ηλίου φαεινότερο, πως η Ελλάδα δεν μπορεί να «σηκώσει» τέσσερις Εθνικές κατηγορίες καθώς οι περισσότερες ομάδες δεν μπορούν να μπουν σε αυτούς τους ρυθμούς.

Η λογική λέει ότι το μεγάλο στοίχημα των υπευθύνων θα έπρεπε να ήταν πώς να μειώσουν τις ομάδες και πως να μείνουν μόνο αυτές που πραγματικά μπορούν και έχουν όλα τα εχέγγυα (αγωνιστικά και οικονομικά). Μια από τις πιο σημαντικές αποφάσεις που έλαβε η ΕΠΟ τα τελευταία πενήντα χρόνια (ίσως και περισσότερα), ήταν η κατάργηση της Δ’ Εθνικής. Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια, από εδώ το φέραμε, από εκεί το πήγαμε και την επαναφέραμε απλώς αλλάζοντας τις ονομασίες.

Η ουσία όμως παραμένει ακριβώς η ίδια. Ίδιες και χειρότερες είναι οι τραγικές καταστάσεις που βιώνουμε με ομάδες να μην κατεβαίνουν στα παιχνίδια και να αποχωρούν, με άλλες να μην αντέχουν τα έξοδα της μετακίνησης και άλλες πάλι να μην μπορούν να παρουσιάσουν ένα αξιοπρεπή σύνολο μέσα στο γήπεδο με αποτέλεσμα να είναι για αυτές η όλη διαδικασία ένας εφιάλτης.

Ας ελπίσουμε ότι έστω και τώρα, καθυστερημένα και με αφορμή τις εξελίξεις από την εξάπλωση του κορωνοϊού, να βρεθεί ο τρόπος προκειμένου να φτιάξουμε ένα μοντέλο που θα είναι συμβατό με τα Ελληνικά δεδομένα και θα βοηθήσει το ποδόσφαιρο μας να κοιτάξει μπροστά…

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “Ροδιακή”

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments