Αρχική Στήλες Απόψεις ΑΠΟΨΗ: O AO Πυλίου φέτος πραγματικά μπορεί…

ΑΠΟΨΗ: O AO Πυλίου φέτος πραγματικά μπορεί…

0
Dodekanisos

Γράφει ο Δημήτρης Δραγάτης

Πάνετοιμοι να διεκδικήσουν τον τίτλο όσο ποτέ άλλοτε τα τελευταία χρόνια, είναι στην Κω και συγκεκριμένα στον Αθλητικό Όμιλο Πυλίου. Η ομάδα του Δημήτρη Χρυσόπουλου, δείχνει φέτος να έχει αυτό …που δεν είχε τα προηγούμενα χρόνια καμία ομάδα από το νησί του Ιπποκράτη. Την αποτελεσματικότητα και τη διάρκεια που απαιτεί ο πρωταθλητισμός. Πάντα, ενώ το ξεκίνημα ήταν καλό, κάποια στιγμή στα μέσα της αγωνιστικής περιόδου ή και λίγο νωρίτερα, κάπου …χαλούσε η συνταγή και οι Κωακές ομάδες που «κατέβαιναν» βάζοντας τον πήχη ψηλά έμεναν πίσω.

Ειδικά στα παιχνίδια μακριά από την Κω υπήρχε πρόβλημα και πάντα λέγαμε πως ήταν το αδύνατο σημείο των Κωακών ομάδων. Φέτος δεν φαίνεται να ισχύει κάτι τέτοιο. Οι Κώοι έχουν κάνει μεν τα «στραβοπατήματα» τους, τα οποία όμως είναι φανερό πως δεν τους έχουν πάρει από κάτω. Το αντίθετο μάλιστα, τους έχουν πεισμέωσει και τους έχουν κάνει πιο δυνατούς ενόψει της συνέχειας. Για τον λόγο αυτό, εξακολουθούν να είναι σε τροχιά τίτλου και όπως δείχνουν τα πράγματα, πολύ δύσκολα θα μείνουν εκτός έως το φινάλε της χρονιάς. Και αν όντως τα πράγματα γίνουν εξελιχθούν έτσι, μπορούμε να πούμε ότι θα έχουν και ένα αβαντάζ (μικρό ή μεγάλο δεν έχει σημασία αυτή τη στιγμή). Θα έχουν να δώσουν το παιχνίδι με τον βασικό τους ανταγωνιστή στην διεκδίκηση του τίτλου (Ηρακλή Μαριτσών) μέσα στην Κω.

Αυτό ασφαλώς και είναι πάρα πολύ σημαντικό καθώς πρόκειται για ένα παιχνίδι που είναι πιθανό να κρίνει και τον τίτλο. Από εκεί και πέρα θα ήταν παράλειψη να μην αναφέρουμε το πόσο σημαντική είναι η παρουσία στη συγκεκριμένη ομάδα του προπονητή Δημήτρη Χρυσόπουλου. Ο νεαρός ταλαντούχος τεχνικός είναι ο δημιουργός αυτού του ρόστερ και ουσιαστικά είναι ο άνθρωπος που έχει κατορθώσει να εμπνεύσει τους πάντες στο Πυλί ότι η ομάδα αυτή μπορεί και να διεκδικήσει και να κατακτήσει τον τίτλο. Με το αγωνιστικό του πλάνο και την τακτική που ακολουθεί είναι φανερό πως έχει καταφέρει να πάρει από τους παίκτες το μέγιστο ποσοστό των δυνατοτήτων τους. Έχει συμβάλει πάρα πολύ στο να δημιουργηθεί το συγκεκριμένό σύνολο. Η συνέχεια λοιπόν στους αγωνιστικούς χώρους όπου και είναι και ο τελικός κριτής για τα πάντα…

Το άρθρο έχει δημοσιευτεί στην εφημερίδα “Ροδιακή” την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments