Αρχική Αθλητικά νέα Άποψη: Μπήκαν οι εστίες, τι χαρά…

Άποψη: Μπήκαν οι εστίες, τι χαρά…

0
Dodekanisos

Γράφει ο Δημήτρης Δραγάτης

Στην Ελλάδα έχουμε μάθει να πάσχουμε από τα αυτονόητα. Έχει γίνει πλέον βίωμα σε όλους και μας και σε όλους τους τομείς της καθημερινότητας μας. Έτσι ακριβώς συμβαίνει και με το ποδόσφαιρο, το πιο λαοφιλές σπορ και στην περιοχή μας. Αν δεν το έχετε καταλάβει έχουμε καταφέρει να κάνουμε ρεκόρ παγκόσμιας πρωτοτυπίας.

Οι δυο μεγάλες ομάδες της πόλης μας, έχουν «κλείσει» ένα μήνα προετοιμασίας (η Ρόδος λίγο παραπάνω) και μόλις τώρα, αυτές τις ημέρες θα μπορέσουν να κάνουν προπόνηση με εστίες. Ναι καλά διαβάσατε, είναι πέρα για πέρα αληθινό. Είναι η πραγματικότητα. Τόσο στο βοηθητικό γήπεδο όσο και στο «Καλλιπάτειρα», οι εστίες μπήκαν αυτές τις ημέρες. Φοβερό έ; Ένα μήνα τώρα δυο επαγγελματικές ομάδες έκαναν προπόνηση χωρίς τέρματα και φυσικά χωρίς διαγράμμιση του αγωνιστικού χώρου (γίνεται και αυτό αυτές τις ημέρες). Που να το πεις αυτό το πράγμα και να το πιστέψουν; Όμως είναι η ποδοσφαιρική πραγματικότητα της περιοχής μας εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Πέρα από την έλλειψη σοβαρού προπονητηρίου για τις ανάγκες ενός επαγγελματικού συλλόγου, υπάρχει θέμα και των πραγματικών συνθηκών ενός γηπέδου. Τι σε χωράφι έμπαιναν, τι στο βοηθητικό ή το «Καλλιπάτειρα», είναι περίπου το ίδιο, χωρίς καμία υπερβολή.

Αυτά είναι πολύ σοβαρά ζητήματα που θα πρέπει να απασχολήσουν πολύ έντονα τις ομάδες αλλά και τους αρμόδιους, αν θέλουμε να έχουμε ποδόσφαιρο σε πιο υψηλό επίπεδο. Γιατί αν πραγματικά θέλουμε, πρέπει να γίνουν πολλά πράγματα για να φθάσουμε σε σημείο να το …πιστέψουμε κιόλας. Γιατί μέχρι στιγμής, δυστυχώς όχι απλά υπολειτουργούμε σε αρκετούς τομείς. Είμαστε και πολλά χρόνια πίσω. Ας ελπίσουμε από εδώ και πέρα να γίνει κάτι καλύτερο τουλάχιστον όσον αφορά τα αυτονόητα…

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “Αθλητική Ροδιακή”

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments