Αρχική Αθλητικά νέα ΑΠΟΨΗ: Κάτι καλύτερο γίνεται φέτος στην Γ΄Κατηγορία

ΑΠΟΨΗ: Κάτι καλύτερο γίνεται φέτος στην Γ΄Κατηγορία

0
Dodekanisos

Συνήθως το πρωτάθλημα της Γ’ Κατηγορίας Δωδεκανήσου είναι ο …φτωχός συγγενής του ποδοσφαίρου της περιοχής μας. Τα φώτα της δημοσιότητας δεν πέφτουν ποτέ πάνω της και ο κόσμος δεν ασχολείται και πολύ η αλήθεια. Αυτά ίσχυαν μέχρι και πέρσι. Φέτος τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά. Ξαφνικά, η Γ’ Κατηγορία και δημοσιότητα περισσότερη απέκτησε και αρκετό κόσμο ο οποίος παρακολουθεί τα περισσότερα από τα παιχνίδια που γίνονται κάθε σαββατοκύριακο.

Είναι φανερό πως κάτι καλύτερο γίνεται σε αυτό το πρωτάθλημα το οποίο παρουσιάζει το δικό του ξεχωριστό ενδιαφέρον. Όσοι βρέθηκαν πρόσφατα στα παιχνίδια Ιππότες – Πάνθηρες και Πάνθηρες ΠΑΣ Ασκληπειού, πρέπει να εντυπωσιάστηκαν με την παρουσία του κόσμου στο Ενωσιακό γήπεδο στο “Καλλιπάτειρα”. Νόμιζες και παρακολουθείς παιχνίδι της Α’ Κατηγορίας χωρίς καμία δόση υπερβολής. Είχε πάρα πολύ κόσμο, τηρουμένων των αναλογιών και με βάση τα δεδομένα της κατηγορίας αυτή.

Είναι φανερό πως η είσοδος μερικών νέων ομάδων όπως οι Πάνθηρες και η Νίκη Ρόδου (δηλαδή η Ελπίς Κρεμαστής) αλλά και η επανίδρυση του ΟΦ Ιστρίου και του ΠΑΣ Ασκληπειού που τα τελευταία χρόνια ήταν στην αδράνεια, έχουν δημιουργήσει ένα διαφορετικό κλίμα και έχουν “τραβήξει” και το ενδιαφέρον των φιλάθλων της περιοχής μας. Και αυτό είναι κάτι το οποίο θα βοηθήσει και στην ποιοτική αναβάθμιση και των αγώνων. Θα μπορούμε να παρακολουθούμε καλύτερα παιχνίδια δηλαδή, που θα έχουν και περισσότερη αγωνία για την έκβαση του θετικού αποτελέσματος.

Είναι επίσης σημαντικό το ότι πολλές ομάδες, έχουν αποφασίσει να δώσουν χρόνο συμμετοχής στους πιτσιρικάδες, στα παιδιά που μέχρι και πρόσφατα έπαιζαν (ή και παίζουν ακόμα) στα πρωταθλήματα των υποδομών. Θα πάρουν παιχνίδια στα πόδια τους και άλλες παραστάσεις που στις περισσότερες των περιπτώσεων θα είναι εποικοδομητικές για την μετέπειτα ποδοσφαιρική τους πορεία. Μακάρι να συνεχιστεί η αναβάθμιση της συγκεκριμένης κατηγορίας καθώς όπως είναι γνωστό, ότι ξεκινάει να αλλάζει από τη βάση, μπορεί να βοηθήσει και την κορυφή να πάει σε ένα διαφορετικό επίπεδο. Όταν στα …θεμέλια γίνεται κάτι καλό, τότε δεν υπάρχει κανένας απολύτως φόβος.

Δραγάτης Δημήτρης

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “Ροδιακή” την Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments