Αρχική Στήλες Απόψεις ΑΠΟΨΗ: Η αναδιάρθρωση έπρεπε να γίνει …χθες!

ΑΠΟΨΗ: Η αναδιάρθρωση έπρεπε να γίνει …χθες!

0
Dodekanisos

Γράφει ο Δημήτρης Δραγάτης

Αναδιάρθρωσης το ανάγνωσμα συνέχεια… Έχουμε αναφερθεί πολλές φορές το τελευταίο διάστημα για το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης στις Εθνικές κατηγορίες του ποδοσφαίρου της χώρας μας. Και είναι βέβαια γνωστή και η θέση μας ότι ένα τέτοιο σενάριο θα είναι πολύ καλό για το άθλημα. Όπως προκύπτει όμως από τα ρεπορτάζ των τελευταίων ωρών, δεν φαίνεται τελικά να συμπλέουν όλοι προς αυτή την κατεύθυνση καθώς σιγά σιγά αρχίζουν και φαίνονται στον ορίζοντα ορισμένες «φωνές» αντίδρασης.

Προσωπικά θα έλεγα ότι πρόκειται για …παραφωνίες προς την ορθή διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί. Και αυτή δεν είναι άλλη από την πραγματοποίηση μιας αναδιάρθρωσης που θα στηριχθεί πάνω σε υγιείς βάσεις, τις οποίες έχουμε αναλύσει σε άλλα άρθρα μας και που θα αποτελέσει την απαρχή για να γυρίσει το ποδόσφαιρο σελίδα. Όχι απλά είναι επιτακτική ανάγκη. Έπρεπε να γίνει …χθες.

Είναι φανερό πως με τον τρόπο με τον οποίο αυτή τη στιγμή διεξάγονται τα επαγγελματικά και τα Εθνικά πρωταθλήματα, δεν υπάρχει καμία απολύτως ουσία και δεν είναι λίγες οι ομάδες και οι διοικήσεις τους που οδηγούνται με μαθηματική ακρίβεια στην καταστροφή και στον αφανισμό. Η αίσθηση που προσωπικά μου δημιουργείται και που με προβληματίζει είναι ότι δυστυχώς για μια ακόμα φορά, κάποιοι που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο, καθοδηγούνται από το εγωιστικό συμφέρον του καλού μόνο της δικής τους ομάδας.

Το πώς θα μπορέσουν να εξασφαλίσουν παραπάνω χρήματα από τους υπόλοιπους από την πίτα των τηλεοπτικών συμβολαίων ή των όποιων επιχορηγήσεων υπάρξουν. Έτσι όμως δεν μπορούμε να πάμε μπροστά. Ο κορωνοιός είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να μας κάνει να δούμε ότι για να έχουμε μέλλον πρέπει να μην προτάξουμε το προσωπικό συμφέρον αλλά το συνολικό. Είναι πραγματικά δυστύχημα το ότι τούτην την κρίσιμη ώρα υπάρχουν και κάποιοι που δεν …ιδρώνει το αυτί τους από τέτοια και τραβάνε το δρόμο τους.

Γιατί νομίζουν ότι οι ομάδες που εκπροσωπούν και το άθλημα είναι …κτήμα τους, το σπίτι τους. Έτσι είναι… Όταν έχουν μάθει τόσα χρόνια όλοι να κάνουν ότι κάνουν ως παράγοντες συλλόγων και μετά να μην λογοδοτούν σε κανέναν, τα αποτελέσματα είναι αυτά τα οποία ζούμε τώρα. Έχω την αίσθηση ότι οι αρμόδιοι φορείς και η ίδια η κυβέρνηση πρέπει να δει το θέμα πάρα πολύ σοβαρά και με την ίδια πειθώ που επέβαλλε μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊόυ, να πράξει κάτι ανάλογο για το καλό του Ελληνικού ποδοσφαίρου.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments