Αρχική Αθλητικά νέα ΑΠΟΨΗ: Επιβάλλεται το κλίμα ομοψυχίας

ΑΠΟΨΗ: Επιβάλλεται το κλίμα ομοψυχίας

0
Dodekanisos

Γράφει ο Δημήτρης Δραγάτης

H ευτυχής συγκυρία του να έχουμε τρεις ομάδες από το νησί μας σε μια επαγγελματική κατηγορία (αν και εφόσον προχωρήσει το σχέδιο της αναδιάρθρωσης με τη Β’ Εθνική σε δυο ομίλους), είναι κάτι πάρα πολύ σημαντικό. Πέρα από την ιστορικότητα του θέματος (δεν έχει συμβεί ξανά στα χρόνια που το άθλημα είναι επαγγελματικό), μπορεί να αποτελέσει ορόσημο για το Δωδεκανησιακό ποδόσφαιρο.

Αν δηλαδή το εκμεταλλευτούν οι παράγοντες των «μεγάλων» ομάδων σωστά και έτσι όπως πρέπει, είναι δεδομένο ότι το ποδόσφαιρο της περιοχής μας θα κάνει ένα σπουδαίο βήμα για να μπει σε μια άλλη εποχή και κυρίως να …ισχυροποιηθεί στην υπόλοιπη Ελλάδα. Και η «σωστή εκμετάλλευση» σημαίνει μια καλή συνεργασία μεταξύ αυτών των ομάδων και ένα κλίμα ομοψυχίας με γνώμονα το συνολικό καλό του Δωδεκανησιακού ποδοσφαίρου.

Ακόμα και αν κάποια ομάδα από τις τρεις μπορέσει να …ξεφύγει και να δείξει πιο ισχυρή, σκεπτόμενοι υγιώς, όλοι θα πρέπει να την ενισχύσουν και να την βοηθήσουν να πάει ακόμα πιο πάνω. Αυτό για να συμβεί προϋποθέτει πολύ καθαρό μυαλό και κυρίως καθόλου εγωισμούς. Το πιο διαχρονικό πρόβλημα της περιοχής μας όσον αφορά το ποδόσφαιρο, είναι αυτοί οι εγωισμοί και ο …μικρόκοσμος των παραγόντων που δεν μπορούν να …χωνέψουν ότι κάποιες φορές πρέπει να αποδεχόμαστε ότι ο άλλος μπορεί να είναι καλύτερος από εμάς.

Δυστυχώς το παρελθόν μας έχει δείξει ότι …βγάζουμε τα μάτια μας από μόνοι μας, δεν μπορούμε να συνεργαστούμε και να βοηθήσουμε το ποδόσφαιρο με αποτέλεσμα η υπόλοιπη Ελλάδα να μην μας παίρνει ποτέ στα σοβαρά και να μην μας υπολογίζει. Είναι το ακριβώς αντίθετο, σε σχέση με τα όσα συμβαίνουν στην Κρήτη για παράδειγμα, όπου οι άνθρωποι έχουν δείξει ότι ξέρουν πώς να διεκδικούν το γενικό συμφέρον της περιοχής τους.

Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι αν μας δοθεί η δυνατότητα τελικά να είμαστε σε έναν όμιλο Β’ Εθνικής και να έχουμε τρεις επαγγελματικές ομάδες, είναι επιτακτική ανάγκη για όλους τους παράγοντες να στηρίξει ο ένας τον άλλον και να βοηθήσει το ποδόσφαιρο μας να μπει σε άλλες βάσεις. Καταλαβαίνετε πόσο πολύτιμο θα είναι να έχουμε έστω μια ομάδα που θα μπορέσει να πρωταγωνιστήσει και ενδεχομένως να αλλάξει και κατηγορία (γιατί όχι;) και άλλες δυο οι οποίες θα εξασφαλίσουν την παραμονή τους; Αν ναι, τότε γνωρίζετε ποιος είναι ο δρόμος για να δείξουμε επιτέλους ένα κλίμα συνεργασίας και ομοψυχίας…

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “Ροδιακή”

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments