Αρχική Αθλητικά νέα ΑΠΟΨΗ: Ας γίνουμε εραστές του ποδοσφαίρου, όπως παλιά…

ΑΠΟΨΗ: Ας γίνουμε εραστές του ποδοσφαίρου, όπως παλιά…

0
kasiotis
Dodekanisos

Γράφει ο προπονητής ποδοσφαίρου Νίκος Κασιώτης

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, γίνονται οι προετοιμασίας και οι προγραμματισμοί των ερασιτεχνικών ομάδων για τη νέα ποδοσφαιρική περίοδο. Αρχίζουν λοιπόν οι ομάδες και λένε, εμείς φέτος θα πορευτούμε με μικρά παιδιά, δεν θα κάνουμε μεταγραφές. Ενώ λοιπόν ξεκινάμε με αυτό το σκεπτικό και αυτή την προοπτική, στη συνέχεια, στην πορεία, διαβάζεις η ομάδα συμφώνησε με τον άλφα ή βήτα για τη νέα ποδοσφαιρική περίοδο. Άρα ξεφεύγει από την αρχική της φιλοσοφία και επομένως, από τον αρχικό σχεδιασμό και από τον οικονομικό υπολογισμό, ελπίζοντας στη συνέχεια να καλύψει το πρόσθετο οικονομικό μέσα από σπόνσορες ή ενίσχυση κάποιων μελών που έχουν τη δυνατότητα. Άρα πάνε περίπατο οι δηλώσεις και η αρχική φιλοσοφία.

Φέτος ζούμε μια πρωτόγνωρη κοινωνική κατάσταση με την πανδημία. Πορευόμαστε στο άγνωστο και κανείς δεν ξέρει τι κοινωνικές εξελίξεις θα έχουμε στη ζωή μας. Δεν ξέρουμε αν θα ανοίξουν οι δουλειές. Αν δουλέψει ο κόσμος και πως θα ζήσει ο ίδιος και η οικογένεια του. Θα είμαστε αναγκασμένοι παντού, σε όλες μας τις δραστηριότητες να κάνουμε περικοπές. Εξ’ ανάγκης λοιπόν και οι ομάδες του τόπου μας θα είναι αναγκασμένες να αλλάξουν σχεδιασμό και να κάνουν περικοπές σε πολλές δραστηριότητες. Αφήστε που δύσκολα θα πηγαίνει ο κόσμος στο γήπεδο να πληρώνει έστω 5 ευρώ που δεν θα το έχει. Άρα και τα έσοδα των ομάδων θα είναι άνευ άξιου λόγου. Είναι γνωστό ότι τα έξοδα τα κάλυπταν μέχρι σήμερα κάποιοι εκ των παραγόντων που είχαν κάποια οικονομική δυνατότητα.  Τώρα αν εκλείψουν και αυτοί που εκ των πραγμάτων προς τα εκεί πάει, τότε πως θα καλύψουν οι ομάδες τις μεταγραφές που ανακοινώνουν;

Μπαίνουμε λοιπόν σε μια ιδιαίτερη εποχή και αυτό ας το προσέξουν όλοι. Είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να δούμε με άλλο μάτι το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Να παίζουμε για το παιχνίδι, να το απολαμβάνουμε και όχι να αγχωνόμαστε πως θα πληρώσουμε αύριο τον παίκτη που πήραμε με μεταγραφή. Ας κοιτάξουμε τα νέα παιδιά, όχι στα λόγια αλλά στην πράξη.

Ας έρθουν τα παιδιά να αθληθούν, να ευχαριστηθούν το παιχνίδι. Να τους δώσουμε την ευκαιρία. Ας λειτουργήσουμε σαν πραγματικό ερασιτεχνικό σωματείο, χωρίς σκοπιμότητες και προσωπικά συμφέροντα. Μας δίνεται η ευκαιρία να αναγεννήσουμε το ποδόσφαιρο.

Στον τόπο μας να βγάλουμε ένα νέο Κώτη, έναν Γεωργαλλή, έναν Αχιολά, Δράκο, Σκαρτάδο, Παπαοικονόμου, Νεοφύρου και τόσων άλλων που σίγουρα έχω αδικήσει που δεν αναφέρω τα ονόματα τους. Ας αλλάξουμε τακτική και φιλοσοφία πρόεδροι, παράγοντες, προπονητές και αξιωματούχοι του ποδοσφαίρου. Δεν είναι το χρήμα το ζητούμενο. Ας γίνουμε εραστές του ποδοσφαίρου, όπως παλιά. Γιατί μόνο αν ξαναφτιάξουμε πρότυπα όπως των παραπάνω ποδοσφαιριστών που ανέφερα θα επιτελέσουμε έργο και θα έχουμε πρόοδο. Σε διαφορετική περίπτωση, το ποδόσφαιρο μας είναι στάσιμο. Ας κάνουμε όλοι μια καινούργια αρχή. Σκεφτείτε το, είναι η ευκαιρία για όλους…

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments