Αρχική Αθλητικά νέα Απώλειες ρεκόρ κατέγραψε ο όμιλος City Football Group

Απώλειες ρεκόρ κατέγραψε ο όμιλος City Football Group

0
Ο όμιλος City Football Group περιλαμβάνει δέκα ποδοσφαιρικές ομάδες σε όλο τον κόσμο. Πηγή φωτογραφίας: naples-football-city.com
Dodekanisos

Απώλειες στα έσοδά του κατά 13,8% εμφάνισε ο όμιλος City Football Group που εξαρτάται κατά 87% από την Μάντσεστερ Σίτι. Έπεσε στα 697 εκατομμύρια ευρώ για το έτος 2019-2020. 

Διπλάσιες ζημιές στα έσοδα του ομίλου

Συγκεκριμένα το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας 2playbook αναφέρει ότι ο όμιλος City Football Group κατέγραψε απώλειες εσόδων ύψους 238,8 εκατ. ευρώ. Οι ζημιές στα έσοδα του ομίλου είναι διπλάσιες από το προηγούμενο έτος και μεγαλύτερες από ό,τι συνολικά στα τρία προηγούμενα χρόνια. 

Οι δέκα ομάδες του ομίλου City Football Group 

Ο όμιλος City Football Group αποτελείται από δέκα συλλόγους. Πρόκειται για την Manchester City FC, την New York City FC, την Melbourne City FC, την Yokohama F. Marinos, την Montevideo City Torque, την Girona, την Sichuan Jiuniu, την Mumbai City FC, την Lommel SK και την Troyes AC. 

Χαμηλά τα έσοδα από την UEFA

Σύμφωνα πάντα με την επιχειρηματική πλατφόρμα 2Playbook τα έσοδα που ελήφθησαν από την UEFA ήταν 10,8% χαμηλότερα (88,8 εκατ. ευρώ). Ενώ τον μεγαλύτερο ρόλο στην πτώση των εσόδων έπαιξαν τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Ειδικά το πρωτάθλημα της Premier League με μείωση 36,4% δηλαδή 157,2 εκατ. ευρώ. 

«Αν δεν είχε εξαπλωθεί η πανδημία, θα μπορούσαμε να έχουμε επιτύχει πρόσθετες πωλήσεις. Έτσι θα μειωνόταν η οικονομική ”τρύπα” του πρώτου έτους που επηρεάστηκε από τον Covid-19», τόνισε ο όμιλος. 

Κερδοφορία από την Puma

Στον αντίποδα ο εμπορικός τομέας καθοδηγούμενος από την Puma, κατόρθωσε να αυξηθεί κατά 8,3% και συνέβαλε 328 εκατ. ευρώ στον όμιλο. 

«Έκλεισε» στο ”κόκκινο” την σεζόν η Μάντσεστερ Σίτι

Ο όμιλος που βασιζόταν κυρίως στην Σίτι και την Ζιρόνα για έσοδα διαπίστωσε πως είναι οι δύο ομάδες που επλήγησαν περισσότερο. Όσον αφορά την Μάντσεστερ Σίτι, ο αγγλικός σύλλογος «έκλεισε» την σεζόν στο «κόκκινο» (146,5 εκατ. ευρώ). Πρόκειται για ποσό αντίθετο με το καθαρό κέρδος των 11,6 εκατομμυρίων ευρώ) που σημειώθηκε την περίοδο 2018-2019. 

Επιπροσθέτως ο κύκλος εργασιών της μειώθηκε κατά 10,6% (556,5 εκατ. ευρώ), φτάνοντας στο ιστορικό μέγιστο του 2018-2019. 

Σημαντική η απόφαση του Δικαστηρίου για το «financial fair play»

Σημαντικό ρόλο είχε η ευνοϊκή απόφαση του Δικαστηρίου Διαιτησίας του Αθλητισμού (TAS). Συγκεκριμένα μειώθηκε η ποινή που είχε επιβληθεί στην Σίτι για το «financial fair play» από 30 σε 10 εκατ. ευρώ.

Ελάχιστες απώλειες η Ζιρόνα

Όσον αφορά την Ζιρόνα, ο Ισπανικός σύλλογος απώλεσε μόλις 40 χιλιάδες ευρώ. Στην πραγματικότητα, το υπόλοιπο της οικονομικής τρύπας του ομίλου οφείλεται στην έλλειψη κερδοφορίας που εξακολουθεί να υπάρχει στις υπόλοιπες ομάδες της. 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments