Αρχική Επικαιρότητα Απόκοσμες εικόνες στη Βενετία, τα κανάλια στέγνωσαν…

Απόκοσμες εικόνες στη Βενετία, τα κανάλια στέγνωσαν…

0
Dodekanisos

Η Βενετία, όπου οι πλημμύρες αποτελούν σημαντικό πρόβλημα, αντιμετωπίζει ασυνήθιστα χαμηλές παλίρροιες που εμποδίζουν τις γόνδολες, τα θαλάσσια ταξί και τα ασθενοφόρα να πλέουν στα κανάλια, αναφέρει ο Guardian σε ένα πολύ ενδιαφέρον ρεπορτάζ. Τα προβλήματα οφείλονται σε έναν συνδυασμό παραγόντων, όπως η έλλειψη βροχής, η υψηλή ατμοσφαιρική πίεση, η πανσέληνος και τα ωκεάνια ρεύματα., όπως λένε οι ειδικοί. Η περιβαλλοντική ομάδα Legambiente δήλωσε ότι τα ποτάμια και οι λίμνες της Ιταλίας υποφέρουν από σοβαρή έλλειψη νερού, με τις βόρειες περιοχές της χώρας να κινδυνεύουν ιδιαίτερα.

Τον περασμένο Ιούλιο, η Ιταλία υπέστη τη χειρότερη ξηρασία των τελευταίων 70 ετών και κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στις περιοχές γύρω από τον ποταμό Πάδο, που αντιπροσωπεύουν περίπου το ένα τρίτο της γεωργικής παραγωγής της χώρας.

“Το έλλειμμα του νερού ξεκίνησε τον χειμώνα του 2020/2021. και από τότε το πρόβλημα μεγαλώνει. Χρειαζόμαστε 50 ημέρες βροχής για να αναπληρώσουμε τα 500 mm στις βορειοδυτικές περιοχές, δήλωσε ο ειδικός για το κλίμα Massimiliano Paschi του ιταλικού επιστημονικού ερευνητικού ινστιτούτου CNR”. Η στάθμη του νερού της λίμνης Garda στη βόρεια Ιταλία έχει πέσει σε ιστορικό χαμηλό, καθιστώντας δυνατή την πρόσβαση στο μικρό νησί San Biagio με τα πόδια. Ένας αντικυκλώνας κυριαρχεί στον καιρό στη Δυτική Ευρώπη τις τελευταίες 15 ημέρες, φέρνοντας ήπιες θερμοκρασίες που συνήθως παρατηρούνται στα τέλη της άνοιξης. Οι τελευταίες μετεωρολογικές προβλέψεις προαναγγέλλουν την άφιξη των πολύ αναγκαίων βροχοπτώσεων και χιονιού στις Άλπεις τις επόμενες ημέρες.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments