Απογοητευμένοι από τη διαχείριση της πανδημίας οι πολίτες

Δημοσκόπηση της τηλεόρασης του OPEN και της ALCO που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του «ανοικτού καναλιού», καταδεικνύει την φανερή απογοήτευση των πολιτών από τον τρόπο διαχείρισης της πανδημίας

Όπως προκύπτει από τις απαντήσεις των πολιτών την περίοδο 13 Δεκεμβρίου-18 Δεκεμβρίου, σε μια περίοδο που ένα νέο κύμα της πανδημίας φαίνεται να έρχεται λόγω της μετάλλαξης «Όμικρον», την ενεργειακή κρίση και τη ραγδαία αύξηση των τιμών να απειλούν τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς, οι πολίτες δηλώνουν ότι τα προβλήματα που τους απασχολούν είναι η εξέλιξη της πανδημίας (47%), τα οικονομικά του νοικοκυριού (40%) και ακολουθούν με πολύ μικρά ποσοστά η εγκληματικότητα (8%) και η Τουρκία (3%).

Όσον αφορά την πανδημία και τη διαχείρισή της από την κυβέρνηση, το 63% δηλώνει ότι δεν είναι ικανοποιημένο, έναντι 33% που δηλώνει ικανοποιημένο. Ωστόσο ενδιαφέρον έχει η εξέλιξη αυτών των δεικτών σε σχέση με άλλες παλαιότερες δημοσκοπήσεις. Η ικανοποίηση από 84% τον Μάιο του 2020 έπεσε ραγδαία τον Νοέμβριο του 2020. 

Όσον αφορά την πρόθεση ψήφου, με «αναγωγή επί των εγκύρων», όπως αναφέρεται, πρώτη στις προτιμήσεις είναι η Νέα Δημοκρατία με 32,6% (έναντι 33,3% στην προηγούμενη μέτρηση), 21,1% ο ΣΥΡΙΖΑ (23,6%), 13,6% το ΚΙΝ.ΑΛΛ. (9,7%), 5,4% το ΚΚΕ (5,6%), 3,4% η Ελληνική Λύση (3,6%), 3,5% το ΜέΡΑ25 (3,1%) κ.λπ.

Τέλος, η δημοσκόπηση επίσης επιβεβαιώνει τη δυναμική του Κινήματος Αλλαγής που καταγράφεται και σε άλλες δημοσκοπήσεις και αποδίδεται στην εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη. Ειδικότερα το 56% εκτιμά ότι ο νέος πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛΛ. μπορεί να ενισχύσει τα ποσοστά του, έναντι 20% που εκτιμά ότι θα μείνει στα ίδια και 21% δεν γνωρίζει ή δεν απαντά.
 
 

Διαβάστε επίσης:

Επικαιρότητα

Ελεύθερη Πένα

Αθλητικά Νέα

Αφήστε το σχόλιο σας

σχόλιο

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments