Αρχική Αθλητικά νέα Άλλα Σπορ Απόφαση κόλαφος!

Απόφαση κόλαφος!

0
10
Dodekanisos
Ήταν μια απόφαση που τους περισσότερους που ξέρουν τον θεσμό δεν τους ξένισε. Από νωρίς το πρωί οι ιθύνοντες αναζήτησαν τους υπευθύνους της Ροδίτικης αποστολής του ποδόσφαιρου.
Ο τημ μάνατζερ Γιάννης Μαστορίδης , ο αρχηγός αποστολής του νησιού μας Τάκης Μιχαηλίδης αλλά και ο υπεύθυνος της ποδοσφαιρικής ομάδας Τσαμπίκος Τόππος με τον τεχνικό Αντρέα Σταύρου κλήθηκαν να απολογηθούν χθες το μεσημέρι στην εκτελεστική επιτροπή για τα συμβάντα στον αγώνα με το Τζερσει όπου η Ρόδος ηττήθηκε με 2-0 από τους Άγγλους κι έγιναν εκεί τα όσα έγιναν με τις αποβολές και το επεισοδιακό δεκάλεπτο στο τέλος.
Οι τέσσερις άνδρες αμέσως μετά την Γενική Συνέλευση παρουσιάσθηκαν στην εκτελεστική επιτροπή των island games η οποία πήρε μια σκληρή απόφαση για τα Ροδίτικα ποδοσφαιρικά δεδομένα που στερεί από το Ροδίτικο ποδόσφαιρο το δικαίωμα
-Να συνεχίσει στο τουρνουά του isle of wight
-Αλλά και να συμμετάσχει στα island games της Βερμούδας το 2013 και του Τζερσεϊ το 2015(ιδιαίτερα εκεί)
-Στον δε Λυριστή τον δια βίου αποκλεισμό από όλες τις διοργανώσεις των island games
Ήταν μια πολύ σκληρή απόφαση για την Ρόδο και παράλληλα στηρίχτηκε σε στοιχεία τα οποία είχαν στα χέρια τους σε φύλλα αγώνα αλλά και σε εικόνες οι διοργανωτές.
Τα μέλη της εκτελεστικής επιτροπής στηρίχτηκαν για να βγάλουν αυτή την απόφαση
-Στα φύλλα  των δυο αγώνων με την Γροιλανδία και το Τζερσεϊ στα οποία οι διαιτητές αναφέρουν εκτενώς γεγονότα αλλά δεν δόθηκε κανένα αντίγραφο φύλλου αγώνα στις ομάδες πέρα από τις συνθέσεις
-Υπήρξε έκθεση του τετάρτου διαιτητή για τα όσα συνέβησαν κατά την διάρκεια του αγώνα με το Τζέρσεϊ και μετά το τέλος του παιχνιδιού .Στην έκθεση του ο τέταρτος διαιτητής αναφέρει πώς χτυπήθηκε από τον Λυγιστή και οι Άγγλοι δεν σηκώνουν μύγα στο σπαθί τους σε τέτοια γεγονότα. Έτσι με βάση τα όσα αναφέρει ο διαιτητής στο φύλλο αγώνα κι ο τέταρτος στην έκθεση του τιμωρήθηκε ο Ροδίτης ποδοσφαιριστής με τον δια βίου αποκλεισμό από όλες τις διοργανώσεις των island games
-Παράλληλα λήφθηκαν υπ οψιν και τα γεγονότα στα αποδυτήρια της Ροδίτικης ποδοσφαιρικής ομάδας καθώς υπήρχε έξω από αυτά παρατηρητής αγώνα και τα κατέγραψε. Μετά το τέλος του παιχνιδιού υπήρξε μεγάλη ένταση στα αποδυτήρια μεταξύ ορισμένων  παικτών της Ροδίτικης ομάδας.
Έτσι πάρθηκε η απόφαση για το Ροδίτικο ποδόσφαιρο η οποία είναι πρωτοφανής για τον θεσμό αυτών των αγώνων.
Είναι γεγονός πώς τα βίντεο του αγώνα με το Τζερσεϊ έκαναν τον γύρο των τηλεοπτικών σταθμών που βρίσκονται στο Isle of Wight.Από το BBC μέχρι και το ITV γεγονός δυσφημιστικό για το ποδόσφαιρο του νησιού μας.
Μετά την ανακοίνωση της απόφασης της εκτελεστικής επιτροπής ο υπεύθυνος της οργάνωσης του ποδόσφαιρου κ. Κέν Μόρις δήλωσε « Δεν μπορούσαμε να το αφήσουμε να συνεχισθεί έτσι. Θεωρώ πώς έχασαν το μυαλό τους. Δεν έχω δει ποτέ μια τέτοια επίδειξη απειθαρχίας όπως είδα χθες το βράδυ.»
Από την πλευρά της Ροδίτικης πλευράς μπόρεσε να πει δυο λέξεις ο Τάκης Μιχαηλίδης που τόνισε « Είναι μια πολύ κακή απόφαση για την Ρόδο και το ποδόσφαιρο του νησιού μας . Μας απέκλεισαν από την περαιτέρω διοργάνωση και δεν μας αφήνουν να πάρουμε μέρος σαν ποδόσφαιρο στους αγώνες της Βερμούδα αλλά και του Τζερσεϊ. Ήταν μια πολύ σκληρή απόφαση από τους διοργανωτές και την εκτελεστική επιτροπή .Σε ένα παιχνίδι βλέπετε δυο κόκκινες και οκτώ κίτρινες είναι άσχημο σημάδι για την οποιαδήποτε διοργάνωση. Ελπίζω όπως και όλοι να αναθεωρήσουμε κάποιες απόψεις που έχουμε για το ποδόσφαιρο και να παρουσιασθούμε καλύτεροι στο Γκότλαντ το 2017 οπότε και μας επιτρέπεται να ξαναμπούμε σε ποδοσφαιρικούς αγώνες. Κρίμα γιατί περιμέναμε πολλά από την ποδοσφαιρική ομάδα. Και περισσότερο κρίμα για τον προπονητή της γιατί ξέρει από Αγγλικό ποδόσφαιρο και είναι θαυμάσιος άνθρωπος. Και πάλι κρίμα»
Αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης ο υπεύθυνος του Ροδίτικου ποδόσφαιρου Τσαμπίκος Τόππος και ο τημ μάνατζερ Γιάννης Μαστορίδης ζητούσαν επίμονα την επιστροφή στην Ρόδο της ποδοσφαιρικής ομάδας αλλά υπήρχε αντικειμενικό πρόβλημα με τα εισιτήρια της αποστολής.
ΤΙ ΘΕΩΡΗΣΕ Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ
Στην εκτελεστική οι αποφάσεις πού παίρνονται είναι αυστηρές και στηρίζονται στα επίσημα έγγραφα που είναι οι εκθέσεις , οι παρατηρήσεις αλλά περισσότερο το ευαγγέλιο που λέγεται φύλλο αγώνος.
Οι αποφασισαντες για την Ρόδο θεώρησαν πώς
-Η απόφαση τους έχει να κάνει με την παρουσία του Ροδίτικου ποδοσφαίρου στις προηγούμενες διοργανώσεις από την συμμετοχή της Ρόδου το 1999 μέχρι σήμερα.
Υπάρχουν προηγούμενα δεδικασμένα και γεγονότα στα οποία δεν φαίνεται καλή συμπεριφορά των παικτών της Ρόδου Θεωρούν πώς διευκολύνουν την Ρόδο να αναθεωρήσει τις απόψεις της για τους αγώνες του ποδόσφαιρου και να συνεχίσει απρόσκοπτα την ιστορία της επανερχόμενη στους αγώνες το 2017.
Υποστηρίζουν επίσης πώς η απόφαση τους αυτή παίζει διαπαιδαγωγικό ρόλο στην συνέχιση της ιστορίας του ποδοσφαίρου.

Isle of Wight: Νικήτας Κουσκούσης, Χρήστος Γρουίτσης, Γιώργος Κατσιδώνης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments